2007-03-06 07:31:09

A bölcsi-keresés kálváriája

Unatkozik velem a fiam. Már nem tudok neki elég élményt nyújtani egy napra, kevés vagyok neki, gyerektársaságra van szüksége. Nincs mit tenni, el kell kezdeni a bölcsődét!

Gondos anyukaként az összes önkormányzati bölcsődét végigjártam a kerületben. Szám szerint hétben voltam, mindegyikben beszéltem az igazgatónővel, bejártam a csoportszobákat, megnéztem a konyhát (HACCP-s legyen!), a mellékhelyiségekről nem beszélve. Ellenőriztem a játékokat, hogy van-e köztük olyan, amiről leolvadhat a festék, vajon ők is ellenőrizték-e, hogy a kis kerekek le tudnak-e esni a dömperről és próbáltam különféle – a konyhás néniknél bevetett – trükkel rájönni, hogy a reggelihez, ígéretükhöz hűen biztosan csak barna kenyeret adnak. Az EU-konform játszótérre pedig külön nagy hangsúlyt fordítottam arról nem beszélve, hogy kint alvás esetén semmiképp se legyen nagy utcai forgalom a környéken.

Találtam is két olyan intézményt, ami megfelelt az igényeimnek. Az egyikből felháborodottan utasított ki az igazgatónő, hogy mit képzelek én, miért akarom bölcsibe adni a gyerekem, amikor úgyis otthon leszek nem sokára – mutatott a már szépen gömbölyödő pocakomra. Hiába volt minden ígéret, hogy csak szeptembertől, amikor a második gyerek születése után újra szeretnék dolgozni és hogy persze, hogy hozom a munkáltatói igazolást, és nem, a gyedre sem tartok igényt, persze, hogy lemondok róla. Az ígéreteim nem értek semmit, csak egy kurta majd jöjjek vissza szeptembertől és beszéljünk újra félmondatot, ami ellen hiába próbáltam tiltakozni azzal, hogy akkor már minden hely betelik majd és a várólistáról még legalább egy fél év, amíg helyünk lesz. Nem használt semmi, vesztes pozícióban voltam.

A másik bölcsiben már kedvesebbek voltak, de ott is várólistára kerültem. Hosszú hónapokon, egy testvér születése és egy újabb – már sokkal szívhez szólóbb – jelentkezési lap kitöltése után egy csodás reggel csöngött a telefon. Üresedett egy hely nálunk, ha mi is úgy gondoljuk, el tudják kezdeni a beszoktatást. Már hogyne gondoltuk volna! Megszerveztem a segítséget és Benedek fiammal elindultunk egy reggel a két sarokra lévő bölcsi felé. Nagyon nagy élmény volt neki gyerekekkel játszani, olyan játékokkal, amik otthon nem voltak, labdázni a többiekkel és persze mindeközben anyát is a közelben tudni. Én pedig igyekeztem a bölcsis néniket Benedek eddigi életéről, tulajdonságairól felvilágosítani, hiszen ők vigyáznak majd rá, tehát biztosan mindent tudni akarnak majd róla. Nem egészen – ők megelégedtek volna egy egy oldalas jellemzéssel, amit a fiamról kellett volna írnom egy kockásfüzetbe, ami üzenőként szolgált volna a későbbiekben. Sokkal többet törődtek azzal, hogy kellő mennyiségű pelenkát és popsitörlőt hozzak, a védőnői igazolásra pedig mindenképp írjuk rá, hogy a D-vitamint otthonában szedi. Még ezzel nem is lett volna problémám, de nem sokára több is kiderült a csoportról. Találkoztam itt Bélukával, akinek a ruháit hetente egyszer mossák ki a szülei és csak egy váltás ruhája volt, Laurával, aki minden fiún túltett a rosszasságban, mint kiderült azért, mert otthon rendszeresen verték és sokszor vették át a bölcsis nénik véraláfutásokkal, kék-zöld foltokkal és persze Ádámkával is találkoztam, akit még bárányhimlősen is behozott a reggel fél tízkor már részeg édesanyja. A pöttyöket látva kézen fogtam a fiamat és meg sem álltunk hazáig.

A beszoktatás harmadik napján adtam fel. De később kiderült, hogy nem volt szerencsénk, mert a leglelketlenebb bölcsis nénikhez kerültünk, mert ott volt üresedés.

Hónapokkal később szántam el magam újra, hogy bölcsődét keressek a fiamnak, ott a második újrakezdő beszoktatás ma is tart. Arra jöttem rá, hogy még én nem állok készen a bölcsődére, nem a fiam. Legközelebb csak hónapokkal később próbálkoztunk újra, de ez már egy másik történet.


Címkék: gyerek, bölcsöde
Értékelés: 1.53 Hozzászólások: (162)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 162
szociológus hallgató

"Kedves" Zsuzsa!

A blogod alapján neked fogalmad sincs az ÉLETRŐL.
Arról, h. ma az országban milyen nehézségekkel, problémákkal küzd az emberek többsége.
Ordít a gőgös sznobizmus a legtöbb bejegyzésedből.
Felsőbbrendűnek tartod magad, kiválasztottnak, aki nem áll szóba az átlag szegénnyel, vagy nehezebb körülmények között élő szerencsétlenekkel.
Beleszülettél a jóba, szerintem igazán semmiért nem kellett megküzdened.
Nem tudod, mi az keményen dolgozni, kuporgatni, h. mindenre jusson, szorongani hó végén, h. ki tudod-e fizetni a számlát.
Benned szemernyi részvét v. empátia sincs a nélkülözőkkel szemben.
Finnyás, beképzelt csajszi vagy, és elég ostoba is ahhoz, hogy diszkriminatív gondolataidat közkinccsé tedd.
Én egyetemista vagyok, történetesen szociológiát hallgatok, ezért is borultam ki a blogodtól.
Hogy lehet ilyen sértőn és ostobán leírni, megalázni egy jelentős társadalmi réteget, aki komoly nehézségekkel küszködik??!!!
Hát nem inkább ki kellene állni mellettük, segíteni rajtuk?!
És hiába magyarázkodsz most, ezt már senki nem veszi be!
Igen, odaállsz majd a csinos kis pofiddal, komoly képpel és fontoskodva leszel ennek a hazug kormánynak a bábja, miközben a reformokat magyarázod majd.
Felveszed a hatalmas fizetésed, amiből aztán tutira futja majd akár arra is, h. otthon felépítsetek a gyerekeknek egy magánbölcsit, meg egy hazug új világot ahol a hozzájuk hasonló kis milkós csemetékkel játszhatnak. És abban a szellemben cseperednek, h.ők különlegesek, mindenki felett állnak, hiszen van pénz dögivel.
Ja még vmi: én az egyetem mellett 3 műszakban melózok, h. tudjam fizetni a sulit, és éhen ne haljak.
Nincsenek világmárkás cuccaim, de a farmeromban is jól érzem magam. Még soha nem ettem étteremben, de a sajtos szendvicsnek is tudok örülni. Amennyiért ti az Operában roptátok, azért nekem hülyére kell magam dolgozni, és még akkor is csak a töredékét keresem meg annak az összegnek.
De nem adom fel, tanulok, dolgozom, mert diplomásként majd szeretnék segíteni annak a perifériára szorult rétegnek, ahonnan én is indultam, és akiket te annyira, olyan mélységesen lenézel.
2007-03-24 00:50:48

Eszter

Mélységesen felháborít az ön álszent, hazug irománya. Értem ez alatt a magyarázkodását, hogy ön nem így gondolta. A pozíció melynek várományosa sokkal több toleranciát, emberséget ígényelne. Bár ha jobban belegondolok beleillik a sorba. Valójában nem is az szomorít el, hogy ön így vélekedik, hanem az, hogy most felhördülünk "kicsit", beszélünk, írunk róla "kicsit", aztán elfoglalja azt a pozíciót, melyre nem alkalmas. S megy minden tovább. Elénk áll büszkén, gőgösen, mint más is teszi ezt. A képünkbe nevet. Elhivatottságból, és persze nem a pénzért teszi. Gondolkodjon a hitelességéről! Azt hiszem ezek után nem tehet mást, mint hogy megfogadja Forró Evelyn tanácsát! Azon is gondolkodtam, mennyire felkészületlen, óvatlan, és naív ön. Nem gondolta, hogy minden felszínre kerül? Nem jutott eszébe, hogy az efféle véleményeket megtarthatná magának és hasonlóan sznob barátainak? Butácska húzás volt ez!

Magam is édesanya vagyok, két gyermekemet igyekszem emberségre tanítani. Kicsi lányom most óvodás. Boldog vagyok, hogy nem kellett bölcsődébe adnom. Azért mert így magam mellett tudhattam. Eszembe sem jutott az óvodákat így körülszimatolni. (Szerintem egyébként beteges dolog volt.) A csoportjába járnak Bélukák, kicsi Laurák. Nem velük van a gond. Soha nem gondoltam, hogy el kellene szakítanom tőlük a gyermekemet.

Próbáljon nyitott szemmel járni, s észrevenni az apró (nem pénzben mérhető) csodákat, akkor talán tud mit kezdeni majd a gyermekével, a "hivatásával?", s legfőképp önmagával.

Üdvözlettel: Eszter
2007-03-24 00:01:27

ginacska

Kedves Zsuzsa!
Én ezt az egészet nem értem! Nem értem a pornós összefüggést (jó a pohár boros hasonlat!), nem értem Fábry kirohanását (nem láttam, csak cikkekben olvastam... évek óta nem nézem, mert az agyamra megy, igenis szexista, aki nem hagy senkit sem szóhoz jutni, s azt hiszi, ö találta fel a spanyolviaszt, neki van joga mindenkit leszólni, ráadásul magas lóról... na, de ez a szál más irányba vezet, mint amerre én menni akarok)...
Szóval, nem értem, miért Téged (kortársak vagyunk, kb., azért a tegezés) támadnak ezzel a bölcsis dologgal. Miért baj az, ha nem tetszik neked, hogy a csoportból az egyik gyereket verik otthon? Miért nem a gyerekek szülein bukik itt ki minden hozzászóló? Nyilván nem a gyerekkel an baj, hiszen ő nem tehet semmiről, sem a hetente mosott ruháról, sem a verésnyomokról, sem a pöttyökről. Igenis én is mérges vagyok, ha az oviban az ötéves gyerekem ovistársának orrából vastagon lóg a sárga takony, de anyuka azt mondja, hogy nincs semmi baja, nem fertőz! Ilyenkor az ember nem a gyerekeket bántja, azoknak a gyerekeknek a szüleit sem azért kell védeni, mert nem szólhatnak itt hozzá a bloghoz... Az én gyerekemet ki védi meg pl. bármitől is, amikor otthagyom reggel, s később derül ki, hogy más gyereke veri őt vagy épp beteg gyerekek vannak mellette?!
Ne hagyd magad, ne figyelj a károgókra!
Sok üdv,
ginacska
2007-03-23 23:49:15

sibegg

Kedves Zsuzsa!

Én is a Fábry beszólás után jöttem rá a blogodra, akit birok amugy,és a cikizésével is egyetértek.Amugy mai világba a pornosokkal már nincs semmi baj,mint volt médiás,tudhatod,hogy ti tettétek hiressé őket(azota nem is nézek csak amatőr filmeket:)ami meglep a baloldali hozzászólók,akik azt irják,hogy nem tartanak meggyőződéses balosnak.Na de manapság nem a milliárdos vagy dusgazdag ultraliberális,hazudozó, polgárnyuzást reformnak mondó az igazi MSZP-s?Amugy meg egy mszp-s biologus(nem emlékszem a nevére,a Bős-Nagym ügyeknél volt vmi miniszter),na ő mondta,hogy nem kell ám óvni minden bacilustól a gyereket,mert nem lesz ellenálló a szervezete.Sztem se hal bele ha bölcsiben v iskola évei alatt mondjuk kétszer fosik majd a menzától,mindenki tulélte.Az elit iskola elit ovoda meg biztos jo,de ha mondjuk kijárja,és a való világba,ugy néz,vagy ugy szól be egy cigánynak,vagy olyannak aki nem éppen ilyen helyeken nevelkedett,és jól elverik,vagy még rosszabb,akkor bizony hiányozni fog, hogy érdemes megismerni többféle embert,többféle kulturát.
2007-03-23 21:53:49

bazsy anyu

Kedves Zsuzsa!
Döbbenettel olvastam, hogy egy 15 hónapos gyereknek ön , mint az anyukája kevés. Szerintem Ön nem elég kreatív, és nem szeret a gyerekével lenni. Nekem 3 gyerekem van. Mindegyikkel imádtam otthon lenni. Mindig jó volt egy-egy új dolgot felfedezni bennük, ahogy alakult a kis személyiségük. 3 éves kortól jártak óvodába. nagyon sok olyan gyerekkel , s ők voltak többségben akikhez ön nem engedte a pici fiát. A középső lányom olyan osztályba jár ahol a 80%-a halmozottan hátrányos gyerekekből áll. Egyszer sem jutott eszembe máshová vinni őt iskolába. Ő ennek ellenére megyei fizika verseny első helyezettje, országos zongoraversenyen kiemelkedően teljesített. És ami a fő imádják az osztálytársai a tanárai mert mindenkit elfogad, segítőkész, stb. Ha csak olyan gyerekekkel találkozik akiknek nem lenne rá szükségük szerintem magányos lenne. A másik két gyerekem is iskolás, nekik is sok a hátrányos helyzetű osztálytárs, csak a középsőnek kimagaslóan sok, ezért írtam róla. Ennek ellenére hogy ilyen falusi körülmények közt tanul, de a tanárai mindent megtesznek érte és a többi gyerekért is azért, hogy elérjék a céljaikat. Nekem is van 3 diplomám. Nekem is vannak ambicióim. De addig míg a gyerekeim nem kezdtek lassan leszakadni addig csak ők voltak a fontosak. Mostmár, hogy nagyobbak, lehet többet és izgalmasabb munkákat végezni.
Ön ezt pár év múlva bíztos, hogy megbánja. De ez attól is függ, hogy kinek mi a fontosabb: fiatalon nagy karriert befutni, vagy időben ott és akkor megadni agyereknek ami kell.
üdvözlettel: egy boldog anya
2007-03-23 17:41:11

néző

Kedves Zsuzsa,
azért elég ciki, hogy Sándor Klára a Téged érintő kritikájával reggel a mokkában a Fidesz szekerét tolta. Ezen sokat nem javít, hogy emlegette: ez csak az ő véleménye...
Talán irigykedik valamire (család, állás, ész stb.)??? Különben nincs magyarázat, mert nem tudta megmondani mi a baja Veled valójában...
2007-03-23 15:24:37


Név:
E-mail cím:
Két szám összege: nyolc meg három =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

MAGAMRÓL

ARCHÍVUM

ÜZENŐFAL

2007-05-30 10:29:10 dia* Én még csak most olvastam ezt a 3 bejegyzést, nem tudom valamelyiken - bölcsisen? - történt e változtatás, de nem értem a többséget...Miért lesz attól sznob valaki, mert olyan körülményeket keres a gyermekének, amilyenben ő is szívesen eltöltené a napját?!
És miért sznob? Szerintem "csak" igényes! Igenis alaposan kell kiválasztani a játékokat, a játszóteret a bölcsit, és a higiénia a minimum, amit én is elvárok. Persze vannak olyan szülők is, akiket nem érdekel, hogy a gyermekük a minél olcsóbb, műszálas ruhát hordja (hiszen hamar kinövi)amibe folyton beleizzad, mindegy milyenek a játékok...Engem sokkal inkább ez háborít fel, mint egy igényes, odafigyelő anyuka, akinek nem mindegy, hogy a gyerkőc hogyan tölti egész napját.

2007-05-30 10:12:03 marge Én kérek elnézést, hogy ebben az országban lehetséges az, hogy olyan gyereket vigyenek bölcsödébe, akit vernek a szülei, alkoholista az anyja vagy csak egy váltás ruhája van. Ez felháborító. Még a végén a bölcsödei nevelés hatására jól szituált ember lesz belőle és akkor jaj neked, Szent István-park!
Elitképzést a bölcsiben is, ne csak a felsőoktatásban!

2007-05-22 08:20:49 R Akárhogyis a Zsuzsa a valóságot írta le, a szomorú valóságot és tényeket...

2007-05-22 08:19:31 R Akárhogyis szídják a hozzászólók, Zsuzsa a valóságot írta le, ami igen szomorú...

2007-05-20 19:29:04 bela Adamnak Los Angelesben
4 eve elsz az USA-ban es ekkora baromsagot kepes vagy leirni, hogy a jobboldal teszi tonkre az orszagot. Kisbaratom felvilagositanalak. En 20 eve elek Kaliforniaban es a "baloldal" whatever that means mainly gangsters miatt. Annyi eszed lehet, mint egy haromnapos csibenek es sok sot nem fogsz megenni az Egybesult Allamokban amennyiben nem jon meg az eszed. Te azert elsz itt, mert a kommunista/zsido tarsasag tonkretette a hazadat kisbaratom. Nem a szelsojobboldal. Olvasgass egy kis tortenelmet, talan kikupalodsz.
bela varga

2007-05-17 07:59:55 Az egészben az a legszebb, hogy mások nyomorúságáért önmagát sajnálja. Szegény Demcsák Zsuzsa, miket kell elviselnie...

2007-05-05 21:49:48 Copinger Kedves Demcsák Zsuzsa!

Kedves jelenségnek ismertem meg a tv-n keresztül, így örültem, hogy egy kellemes leány lesz a kormányszóvivő.

Ám olvastam a blogját. Azon is A bölcsi-keresés kálváriája illetve a Játszóterek világa című postot és megdöbbentem...

Ön azt írta, hogy "A mi esetünkben a kiválasztott park a Szent István park, ami szép, gondozott, tiszta és jól szituált szülők látogatják csemetéikkel."

Elgondolkoztam. Azon, hogy mi – tehát én, illetve a családom - hogyan is vagyunk "szituálva".
Én segítő szakmában dolgozom, három diplomám van, és jelen pillanatban is tanulok. A felségem egyetemen tanít, túl van a Ph.D-n, tehát doktorált egy tudományágból, annak kiemelkedő szakembere, és ezt oktatja egy egyetemen.
Eléggé sokat tanultunk, minden értelemben értelmiséginek definiálnám magunkat. Emellett rendkívül sokat dolgozunk mind a ketten.
Ezzel együtt nem kaptunk szülői támogatást, és a fizetésünk is eléggé alacsony.
Ilyen módon több éves spórolás után vásároltunk egy külvárosi panellakást, ahol nagy valószínűséggel az egész életünket fogjuk leélni. Természetesen hitelből vásároltunk, és bizony 25 éven keresztül fogjuk minden pénzünket a hitelre fizetni, nyugdíjas éveink elejére már valóban miénk is lesz a lakás.
A gyermekeinket bölcsödébe és óvodába is természetszerűen a környékre fogjuk beíratni, illetve a környékbeli játszótereket fogjuk használni..

Ha magunkra gondolok, akkor úgy látom, hogy nem vagyunk jól szituáltak.

Átgondolva azt, hogy igen sokat tanultunk, és igen sokat dolgozunk, rendkívül dühítő és elszomorító az, hogy ezek után oda jöhet valaki a játszótérre, és különbséget tehet köztem, a feleségem és gyerekeim, illetve és önmaga és a gyereke között csak azért, mert ő "jól szituált" mi meg nem.

Azt gondolom, hogy mi szellemi és lelki értelemben igen jól szituáltak vagyunk.

Ön viszont a leírtak alapján valószínűleg gazdaságilag igen jól szituált, ámde lelkileg és szellemileg egyáltalán nem jólszituált!

Azt is gondolom, hogy ha a gyermekemmel egy óvodába jár az Ön gyermeke, akkor bizony az Ön gyermeke rosszabbul szituált gyermekek közé jár. Hasonlóképpen, ha közös homokozóban homokoznak a gyermekeink. Ez mindenesetre semmilyen szempontból nem árt az Ön rendkívül jól szituált gyermekének.

Ezzel szemben az, ha abban az országban, ahol én élek, egy olyan személy képviseli a kormányt, aki szellemileg és lelkileg „nem jól szituált” az számomra, számunkra, és leginkább a kormány számára rendkívül veszélyes, egyébként meg szomorú dolog.


Ön a kormány szóvivője, Ön bármit mond, azzal képvisel egy értékrendet, képviseli a kormány értékrendjét, véleményét.
Ha ön a kommunikáció szakértője, - vagy legalábbis mint kiderül művelője, - akkor hogy gondolhatja, hogy bármit is el fogok hinni, vagy pláne el fogok fogadni abból amit mond, ha azzal kezdi, hogy kifejezésre juttatja, hogy mélységesen lenéz engem, és a magam fajtáját?

Egyébként ne aggódjon, holnap március 15-e, és így vagy úgy, de mindenki arra fog figyelni, így ezt, és az ehhez hasonló írásokat a blogjáról csak kevesen fogják olvasni.

Most nyilván azt gondolja, hogy ártatlanul bántják néhány véletlenül leírt szó miatt. Nyilván nem is tennék ezt bárkivel, viszonylag ritkán szokták az emberek egymás blogjait kritizálni, csakhogy Ön jelenleg kormányszóvivő, a kormány szóvivője, a kommunikáció szakembere. Ez az ami miatt számon kérhet bármi, amit nyilvánosan mond vagy ír.

A lelki és szellemi szegénységéről pedig nem biztos, hogy Ön tehet. Ahogy a homokozóban játszó gyermek szülei sem mindig tehetnek arról, hogy nem szituáltak megfelelően ahhoz, hogy méltóak legyenek az Ön gyermekével játszani.

Blogot írni nyilván jó, és egy anyuka ha leírja, hogy éppen mi történik vele, és a kisgyerekeivel, az az esetek többségében szimpátiát kelt.
Ez a cél nem sikerült jelen esetben.

A politikai marketing szempontjából természetesen mindig az a lényeges, hogy mi az amit az emberek látnak, mi az amit az emberek megjegyeznek, illetve mit mivel kapcsolnak össze.
Jelen esetben az volt a cél, hogy a kormányszóvivő emberi oldalát lássuk.

Ez a cél nem valósult meg. Az eredmény az, hogy az érződik, hogy a kormányszóvivő lenézi az emberek egy részét, illetve megkülönbözteti magát az „alantasabb” társadalmi rétegektől. Ilyen módon ez az eszköz fordítva sült el.

Az, hogy a politikust emberközelivé kell tenni Gyurcsány Ferenc blogjának is az egyik fő célja. Gyurcsány Ferenc blogján rendszeresen megjelennek személyes írások, így a gyermekeiről, feleségéről, Totó kutyájáról is, illetve a politikai, közéleti témák mellett olvashatunk számos egyéb személyes vonatkozású témáról is, pl. arról, hogy éppen kivett egy könyvet a könyvtárból, vagy hogy kinek drukkol a Megasztárban.

Üdv.: Copinger

2007-04-23 13:03:06 Beeg Hát úgylátom tényleg "folytatja", csak még nem jöttem rá mit. Vagy talán mert nem lett szóvivő így már nincs olyan nagy kedve a pórnéppel kommunikálni? Egyébként teljesen megértem, nincs ezzel baj, csak akkor nem is kellett volna belekezdeni a blogolásba és semmiképp nem azt írni, hogy "folytatom"! Kicsit bosszant már ez a hülyének nézés ami megy ebben az országban.

2007-04-19 13:56:35 Egy valaki Hónapokkal ezelőtt figyeltem fel Önre az Echo tévében vezetett gazdasági műsort. Értelmes, csinos hölgyet láttam ott, aki ráadásul tetszik is nekem. Mondom ezt 50 éves fejjel a hátam mögött. Sajnálom a politika területére való tévedését, de higgye el, az nem az Ön világa.
Sok sikert az élet más területén.

2007-04-18 12:39:57 peti Kedves Zsuzsa!!!

Nagyon tetzsett az atv-n látható riportja, most sajnálom igazán, hogy nem ön lett a kormányszóvívő:( tudom milliószor mondták már, de tényleg ne törődjön a kritikával, ön kedves, aranyos stb... legalább is a tv képernyőjén keresztül ez jön át, és szívből remélem, hogy ez nem csak a látszat... de szerintem nem... szóval nevelgesse a gyermekeit, hagyja a politikát, és folytassa a televíziózást! Ön egy igazi karakter, akire szükség van Anettka, Claudia és a többiek mellett (vagyis velük szemben)...
szóval sok sikert a jövőhöz, jó ovikeresést stb.stb.
minden jót!!!44

2007-04-12 10:28:37 rajongó(?) milyen kár, drága Zsuzsika, hogy mostanában megfoszt minket magvas mondanivalóitól. Pedig mennyire érdekelne minket, hogy mit vásárolt mostanában, hol üdült,milyen kozmetikumokat használ, kikkel barátkozik a felső tizezerből, stb.

2007-04-07 12:40:06 zina33 udv mindenkinek, most olvagattam a hozzaszolasokat, es nehanyon jokat derultem. CLAX irasa fergeteges, ahogy ironizalta a helyzetet, sajnos jonehany ujgazdag nem a foldon jar, en csak sajnalom oket... s teged is Zsuzsa, kisszeru, ures eletetek miatt...

2007-04-06 21:35:03 laciguru Kedves Zsuzsa!
Az ember elete nem szol masrol csak sajat magarol. Neha nyerunk, neha veszitunk, de sokkal fontosabb, hogy, hogy eljuk meg a dolgokat. Persze az ember minden szinten szeretne megfelelni az eletben, de ez nem mindig lehetseges. Amikor Havas a Naploban azt mondta, hogy tonkretettek az eletet, nevettem, mert, hogy is lehetne egy csinos nonek, akinek csaladja, penze es gyonyoru gyerekei vannak tonkretenni az eletet. :-) A masik dolog, hogy ha pereskedik azzal csak maganak okoz nehez napokat feleslegesen.Kivel is harcol? Szerintem nem eri meg... Igazabol az a fontos, hogy az ember mit gondol magarol, kiegyensulyozott es boldog legyen. A tobbi mellekes.;-)

2007-04-05 22:33:25 guf Na, zsuzsi, folytassad... :-)

2007-04-05 21:12:46 Adam Tisztelt Zsuzsa,
Először is engedje meg, hogy gratuláljak önnek, ugyanis nem elég, hogy gyönyörü és boldog anyuka, de még sikeres is.
Sajnos nagyon kevesen mondhatják el mindezt önmagukról magyarországon.
Én 24éves vagyok és 4éve az egyesült államokban élek, azért döntöttünk igy mert a magyarországon érezhető szinte fullasztó IRIGYSÉG tönkretette volna a családunkat.
Szánalmas amit rengeteg (elsősorban szélsőjobbos = fideszes) ember müvel ma magyarországon. Számukra mindenki aki sikeres az potenciális ellenség.. mindezt más nyugat-europai országban példaképknek tekintik, de nem magyarországon... Örülök neki, hogy Ön ugy gondolta ebből inkább nem kér, és éli boldogan az életét politikamentesen.
Kivánok Önnek a Sok Sikert és Boldog Életet.

YOU KNOW YOU ARE AWSOME WHEN PEOPLE YOU DONT EVEN KNOW LOVE YOU AND-OR HATE YOU. AAAND JUST FUCK THE HATERZ, THEY ARE ALL JUST PATHETIC LOOSERS...
xoxo
Adam from L.A.

2007-04-05 13:06:24 Mészi Hát most padlót fogtam. Ismét megerősödött bennem az elhatározás és a tapasztalat, hogy útálom a magyar elitet. Remélem a többség velem van.

2007-04-05 12:51:43 Galamb mindenkinek egyenlően jusson?? te jó ég ne térjünk már vissza bizonyos rendszerekhez. Kicsit gondolkodjanak már el azon, hogy miket írnak le ide olyan nagy bizonyossággal. Azt hiszem mindannyiunknak objektívabbnak kéne lennie, nem pártállás alapján megítélni másokat, és Demcsák Zsuzsát nem 3 blogjegyzet alapján kikiáltani az ország leggonoszabb nőjének. Aki ezt teszi, az vagy unatkozik, vagy mérhetetlen sok utálat van benne a saját boldogtalansága miatt. Inkább ez ellen próbáljanak tenni, és ne másokat hibáztatni az anyagi-szociális létük minősége miatt.

2007-04-05 12:49:29 Chö! Finnyás városi népk! :) A bárányhimlőn előbb-utóbb mindenki átesik. Nem hímestojás az a gyerek! Én kiskölyök koromban egy fadarabbal kapartam le a baromfipiszkot a meztelen talpamról. Még is itt vok :)

2007-04-04 11:11:43 Virág Szia!

Ne keseredj el, én a beszoktatás első hetét végigbőgtem.
Aztán rájön az ember nem cukorból van a csemetéje, nameg nagy örömmel várja mikor mehet végre bölcsibe.Én akkor jöttem rá,ami nekem jó nembiztos ,hogy a gyereknek is jó.Egyébként tényleg egy kicsit sznobnak tűnsz az írásaid alapján,de könyörgöm az vesse rád az első követ akinek nics hibája.

2007-04-03 21:14:30 PCman Jujj kapitány!!!
Ne keresztényezz, paraszt!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 8 meg 16 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007