2007-03-06 07:31:09

A bölcsi-keresés kálváriája

Unatkozik velem a fiam. Már nem tudok neki elég élményt nyújtani egy napra, kevés vagyok neki, gyerektársaságra van szüksége. Nincs mit tenni, el kell kezdeni a bölcsődét!

Gondos anyukaként az összes önkormányzati bölcsődét végigjártam a kerületben. Szám szerint hétben voltam, mindegyikben beszéltem az igazgatónővel, bejártam a csoportszobákat, megnéztem a konyhát (HACCP-s legyen!), a mellékhelyiségekről nem beszélve. Ellenőriztem a játékokat, hogy van-e köztük olyan, amiről leolvadhat a festék, vajon ők is ellenőrizték-e, hogy a kis kerekek le tudnak-e esni a dömperről és próbáltam különféle – a konyhás néniknél bevetett – trükkel rájönni, hogy a reggelihez, ígéretükhöz hűen biztosan csak barna kenyeret adnak. Az EU-konform játszótérre pedig külön nagy hangsúlyt fordítottam arról nem beszélve, hogy kint alvás esetén semmiképp se legyen nagy utcai forgalom a környéken.

Találtam is két olyan intézményt, ami megfelelt az igényeimnek. Az egyikből felháborodottan utasított ki az igazgatónő, hogy mit képzelek én, miért akarom bölcsibe adni a gyerekem, amikor úgyis otthon leszek nem sokára – mutatott a már szépen gömbölyödő pocakomra. Hiába volt minden ígéret, hogy csak szeptembertől, amikor a második gyerek születése után újra szeretnék dolgozni és hogy persze, hogy hozom a munkáltatói igazolást, és nem, a gyedre sem tartok igényt, persze, hogy lemondok róla. Az ígéreteim nem értek semmit, csak egy kurta majd jöjjek vissza szeptembertől és beszéljünk újra félmondatot, ami ellen hiába próbáltam tiltakozni azzal, hogy akkor már minden hely betelik majd és a várólistáról még legalább egy fél év, amíg helyünk lesz. Nem használt semmi, vesztes pozícióban voltam.

A másik bölcsiben már kedvesebbek voltak, de ott is várólistára kerültem. Hosszú hónapokon, egy testvér születése és egy újabb – már sokkal szívhez szólóbb – jelentkezési lap kitöltése után egy csodás reggel csöngött a telefon. Üresedett egy hely nálunk, ha mi is úgy gondoljuk, el tudják kezdeni a beszoktatást. Már hogyne gondoltuk volna! Megszerveztem a segítséget és Benedek fiammal elindultunk egy reggel a két sarokra lévő bölcsi felé. Nagyon nagy élmény volt neki gyerekekkel játszani, olyan játékokkal, amik otthon nem voltak, labdázni a többiekkel és persze mindeközben anyát is a közelben tudni. Én pedig igyekeztem a bölcsis néniket Benedek eddigi életéről, tulajdonságairól felvilágosítani, hiszen ők vigyáznak majd rá, tehát biztosan mindent tudni akarnak majd róla. Nem egészen – ők megelégedtek volna egy egy oldalas jellemzéssel, amit a fiamról kellett volna írnom egy kockásfüzetbe, ami üzenőként szolgált volna a későbbiekben. Sokkal többet törődtek azzal, hogy kellő mennyiségű pelenkát és popsitörlőt hozzak, a védőnői igazolásra pedig mindenképp írjuk rá, hogy a D-vitamint otthonában szedi. Még ezzel nem is lett volna problémám, de nem sokára több is kiderült a csoportról. Találkoztam itt Bélukával, akinek a ruháit hetente egyszer mossák ki a szülei és csak egy váltás ruhája volt, Laurával, aki minden fiún túltett a rosszasságban, mint kiderült azért, mert otthon rendszeresen verték és sokszor vették át a bölcsis nénik véraláfutásokkal, kék-zöld foltokkal és persze Ádámkával is találkoztam, akit még bárányhimlősen is behozott a reggel fél tízkor már részeg édesanyja. A pöttyöket látva kézen fogtam a fiamat és meg sem álltunk hazáig.

A beszoktatás harmadik napján adtam fel. De később kiderült, hogy nem volt szerencsénk, mert a leglelketlenebb bölcsis nénikhez kerültünk, mert ott volt üresedés.

Hónapokkal később szántam el magam újra, hogy bölcsődét keressek a fiamnak, ott a második újrakezdő beszoktatás ma is tart. Arra jöttem rá, hogy még én nem állok készen a bölcsődére, nem a fiam. Legközelebb csak hónapokkal később próbálkoztunk újra, de ez már egy másik történet.


Címkék: gyerek, bölcsöde
Értékelés: 1.53 Hozzászólások: (162)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 162
Kicsi...

Kedves Zsuzsa!

Én igazán fiatal anyukának mondhatom magam (alig múltam 21 amikor a lányomat szültem). Véleményem szerint az ön által kategórizált anyukák szinte minden egyes csoportja megtalálható bennem! Egyszerre vagyok szuperanyuka, ultraliberális, tigrisanyuka és a többi! Csak fiatalnak nem érzem magam a gyermekneveléshez! A lányom lassan négy éves lesz, másfél éve jár óvodába! Bölcsödébe esélyem sem volt beadni mert az csak a város másik végén van 1 db (az egész városban). Nála boldogabb és kiegyensúlyozottabb kis hercegnőt aligha látott a világ! Számomra a legfontosabb hogy szeretetre neveljem! Hogy érezze anya szeretet a világ végén (még az oviban) is vele van! Naponta százszor-ezerszer ölelem át a kis testét és mondom el neki mennyire szeretem! Ez a legfontosabb!
2007-03-19 09:27:27

Vasláncos retrohinta

Kedves Zsuzsa,
Szomorúan hajtom fejem a kormány döntése előtt, miszerint Őn lesz hazánk szája és arca az EU és a világ felé. Fiatal, csinos és kedves, de ebből sok van itt e kis országban.
Szégyen, hogyha a bölcsis gondolatmenetét vki lefordítja angolra vagy akár németre és kijut a közmédiába, akkor a szomszédos EU országok lakói már nem csak a halászlé-lánchíd-ungarische hulasch jelzővel fognak illetni, hanem rasszista, sznob 30-as értelmiségi magyar társadalom címet is megkapjuk.

Először is amikor Ön (egy korúak vagyunk) ygermek volt, sóderföldes, kőperemes homokozós, vasláncú/vaskeretes hintás és vasmászókás játszóterek voltak. a Libikókáról nem is beszélve. Élveztük, egy-két esés után magunktól tudtuk a határokat, és FELNŐTTÜNK! A párttitkár gyereke és a tanárgyerek egy csoportba járt a varrónő gyerekével, vagy a gyárimunkáséval. Megoyztottuk mindenünket és nem láttuk a különbséget. Akivel akkor együtt tudott játszani, azt most miért nézi le? A tisztaság ok, de én Angliában élek az év nagy részében ahol pontosan a TISZTASÁG AMI NEM SZOCIÁLIS KÖRÜLMÉNY FÜGGŐ. A gazdagok/bohémek néha igénytelenebbek, mint a szegényebb réteg. Más értékeket tartanak fontosnak mint a tisztaság. TISZTÁNAK LENNI NEM SZOCIÁLIS KÖRÜLMÉNY, HANEM KULTURÁLIS NEVELTETÉS (iIQ) KÉRDÉSE. ha valakinek igénye van rá, annak szegényen is van. Nem volt HACCP az ovikban, sem az iskolákban, mégsem kaptunk annyi mérgezett, romlott ételt mint amit Ön is bármikor átcimkézetten megvehet valamely Óriás áruházban. Beteg gyereket oviba/bölcsibe vinni felelőtlenség. Részegen, józanul, ahogy valaki éli az életét. De ez sem szociális réteg függő.
Még elemezhetném tovább azt, hogy honnan indult, és miket is felejtett el, miután jó dolga lett, de ennek nincs sok értelme.
Ami viszont tény sajnos, ezeket a sznob és diszkriminatív véleményeit / gondolatait akár egy egész országgal is megosztja.
Pedig ha valaha is tanult jogot, akkor tudnia kellene a diszkrimináció / rasszizmus mit is foglal magában, mennyire súlyosan büntetik jelenleg az EU-ban (nagyon komolyan kezelik a diszkriminatív vélemény nyilvánitásokat pláne közterületeken / médiában pl. Anglia, Németo.)

Szóval amennyiben tényleg Ön az országunk új arca, akkor inkább ha dicsőséget nem tud nekünk hozni, több szégyent ne hozzon. Tehát, ha nem megy az okos beszéd, akkor csak mosolyoglyon szótlanul, azzal kevesebbet árt.

És egy jó tanács: KERES ANNYIT, HOGY SEGÍTSEN A TERÜLETI BÖLCSIBE JÁRÓ SZOCIÁLISAN HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYEREKEKNEK! TEGYE MEG, ÉS AKKOR ÍGY NEM FOGJA ÖN SEM ÉREZNI A KÜLÖNBSÉGET TÖBBÉ! Azt a különbséget, amelyet Ön kreált, mert mások nem érezték, vagy nem éreztették. Ja és, az Ön igényeinek megfelelő bölcsöde még magán kézben is luxus kategóriába sorolható.
2007-03-19 00:20:11

joschka

Kadves Zsuzsa!
Hibát vétettél! Nem irtad az irásod végére, hogy "hihi". Ezért rajtam kívül senki nem értette meg humorodat.
2007-03-18 23:22:29

Merci

Kedves Zsuzsa!

Olvastam az írásodat amiben a bölcsiről írsz! Nagyon tudlak irigyelni Téged hogy csak ennyi problémád van hogy a gyermeked bölcsödéjében milyen szociális helyzetű gyerekek vannak és hogy milyen a bölcsöde! Én 36 éves kétgyermekes anyuka vagyok . Átlagos anyagi háttérrel és a gyermekeim közül a kisebbik 9 éves és autista. megyeszékhelyen élünk és mikor iskolát kelett választani a kisfiamnak aki nem beszél és nem is kommunikál semmit akkor egy iskola volt ahova beirathattam jobb híjján. Nem tudom mit szólnál hozzá ha ilyen helyre kellene nap mint nap a gyerekedet bevinni ahol 15 négyzetméteren van 7-8 autista gyermek és a falak penészesek és vizesek. És tudod mit én nem választhattam pedig én sem ilyen helyre szántam a gyerekemet. A kislányom a másik véglet volt ő egy viszonylag elit tagozatos iskolában kezdte az első osztályt 4 éve. 3 évet bírtunk a sok sznob között, ahol ugyan gyönyörű osztálytermek voltak és nagy volt a tisztaság de az emberi értékeket nem becsülték semmibe. 4.osztályban átirattam a kislányomat egy átlagos lakótelepi iskolába ahol bizony az osztályban több hátrányos helyzetű gyermek is van de a döntésemet nem bántam meg, mert ebben az iskolában értékelik a gyermekemet és nem az alapján ítélik meg hogy nyáron hova jár nyaralni és milyen autó van a családban. Egyébként a kisfiam is egy lakótelepi bölcsödébe járt 4 éves koráig, ahol a problémás viselkedése ellenére nagyon kedvesen és elfogadóan bántak vele bár az a bölcsöde sem ütötte volna meg azt a szintet amit te a gyermekednek szánsz, mégis nekik nagyon sokat köszönhetek ami a kisfiamat illeti. természetesen a Te dolgod hova adod be a gyerekedet , de nem mindig kell adni a látszatra.
Üdvözlettel egy kétgyermekes anyuka
2007-03-18 23:08:05

Egy gondozónő

Szeretném leszögezni nem a mundér becsületét szeretném megvédeni, de az utóbbi időben úgy tapasztalom, hogy a bölcsődei téma csak akkor kerül szóba ha valami negatívumot szeretne valaki nyilvánosságra hozni. Sajnos mint minden területen, itt is vannak rossz szakemberek, olyanok akik máshol nem felelnek meg, vagy amikor elkezdték a pályát szívvel lélekkel csinálták, de mára már belefáradtak. Én is édesanya vagyok. Én is mindig a legjobb intézményt szerettem volna megválasztani a gyerekemnek, hisezn ez természetes. Mint gondozónő azt gondolom, nincs mentség arra, ha egy gyerek koszos a bölcsődében, hiszen tudom a legtöbb gondozónő megfürdeti a bölcsődében azt a gyereket akit otthon nem tudnak megfürdetni, és a mosodában kimossák a kicsik ruhákát, sőt megszervezik azt is, hogy mindig legyen tiszta váltóruha a gyermek szekrényében. sajnálom, hogy nem ezzel találkozott, de higgye el ez a bölcsődék többségében így működik. Az hogy rosszak a tárgyi feltételek arról nem mi gondozónők tehetünk, sőt úgy vélem nem is a vezetőink. Sajnos olyan kevés pénzből gazdálkodnak az intézmények, hogy sok helyen csak a minimális feltételeket tudják megteremteni. Persze vannak önkormányzatok, melyek az átlagnál többet tudnak fordítani az intézményeik finanszírozására, de sajnos ez a ritkább. Persze az is igaz, ha egy intézet dolgozói tudatosan gondot fordítanak arra, hogy jó minőségi játékokat vásároljanak meg, előbb utóbb elérik, hogy nem lesz törött, igénytelen játék a csoportban, de ehhez persze idő és kitartás kell.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen tapasztalatai voltak a bölcsődékben, hiszen ez nekünk is rossz érzés, ha egy édesanya nincs megelégedve velünk, hiszen mi arra törekszünk, hogy megfeleljünk a gyerekek igényeinek és természetesen a családok elvárásainak is. Az nekünk is sok probémát okoz, hogy sokszor van beteg gyermek a csoportban, de azért azt gondolom, bárányhimlővel minden közösségből hazaküldik a gyerekeket.
Remélem egyre kevesebb szülőnek lesznek rossz tapasztalatai a bölcsődékkel szemben, mi igyekezni fogunk mindent megtenni ennek érdekében, de természetesen nekünk egyaránt fonos az a gyerek is aki jó szociális körülmények között él és az a gyerek is, aki szociálisan rászorult.
Szeretném, ha minden édesanyának fontos lenne az ő gyermeke és minden gonozónőnek fontos lenne az a 10-12 gyermek aki az ő felügyeletére van bízva.
2007-03-18 15:04:08

Cápa

Tipikus!
2007-03-18 14:13:58


Név:
E-mail cím:
Két szám összege: három meg egy =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

MAGAMRÓL

ARCHÍVUM

ÜZENŐFAL

2007-05-30 10:29:10 dia* Én még csak most olvastam ezt a 3 bejegyzést, nem tudom valamelyiken - bölcsisen? - történt e változtatás, de nem értem a többséget...Miért lesz attól sznob valaki, mert olyan körülményeket keres a gyermekének, amilyenben ő is szívesen eltöltené a napját?!
És miért sznob? Szerintem "csak" igényes! Igenis alaposan kell kiválasztani a játékokat, a játszóteret a bölcsit, és a higiénia a minimum, amit én is elvárok. Persze vannak olyan szülők is, akiket nem érdekel, hogy a gyermekük a minél olcsóbb, műszálas ruhát hordja (hiszen hamar kinövi)amibe folyton beleizzad, mindegy milyenek a játékok...Engem sokkal inkább ez háborít fel, mint egy igényes, odafigyelő anyuka, akinek nem mindegy, hogy a gyerkőc hogyan tölti egész napját.

2007-05-30 10:12:03 marge Én kérek elnézést, hogy ebben az országban lehetséges az, hogy olyan gyereket vigyenek bölcsödébe, akit vernek a szülei, alkoholista az anyja vagy csak egy váltás ruhája van. Ez felháborító. Még a végén a bölcsödei nevelés hatására jól szituált ember lesz belőle és akkor jaj neked, Szent István-park!
Elitképzést a bölcsiben is, ne csak a felsőoktatásban!

2007-05-22 08:20:49 R Akárhogyis a Zsuzsa a valóságot írta le, a szomorú valóságot és tényeket...

2007-05-22 08:19:31 R Akárhogyis szídják a hozzászólók, Zsuzsa a valóságot írta le, ami igen szomorú...

2007-05-20 19:29:04 bela Adamnak Los Angelesben
4 eve elsz az USA-ban es ekkora baromsagot kepes vagy leirni, hogy a jobboldal teszi tonkre az orszagot. Kisbaratom felvilagositanalak. En 20 eve elek Kaliforniaban es a "baloldal" whatever that means mainly gangsters miatt. Annyi eszed lehet, mint egy haromnapos csibenek es sok sot nem fogsz megenni az Egybesult Allamokban amennyiben nem jon meg az eszed. Te azert elsz itt, mert a kommunista/zsido tarsasag tonkretette a hazadat kisbaratom. Nem a szelsojobboldal. Olvasgass egy kis tortenelmet, talan kikupalodsz.
bela varga

2007-05-17 07:59:55 Az egészben az a legszebb, hogy mások nyomorúságáért önmagát sajnálja. Szegény Demcsák Zsuzsa, miket kell elviselnie...

2007-05-05 21:49:48 Copinger Kedves Demcsák Zsuzsa!

Kedves jelenségnek ismertem meg a tv-n keresztül, így örültem, hogy egy kellemes leány lesz a kormányszóvivő.

Ám olvastam a blogját. Azon is A bölcsi-keresés kálváriája illetve a Játszóterek világa című postot és megdöbbentem...

Ön azt írta, hogy "A mi esetünkben a kiválasztott park a Szent István park, ami szép, gondozott, tiszta és jól szituált szülők látogatják csemetéikkel."

Elgondolkoztam. Azon, hogy mi – tehát én, illetve a családom - hogyan is vagyunk "szituálva".
Én segítő szakmában dolgozom, három diplomám van, és jelen pillanatban is tanulok. A felségem egyetemen tanít, túl van a Ph.D-n, tehát doktorált egy tudományágból, annak kiemelkedő szakembere, és ezt oktatja egy egyetemen.
Eléggé sokat tanultunk, minden értelemben értelmiséginek definiálnám magunkat. Emellett rendkívül sokat dolgozunk mind a ketten.
Ezzel együtt nem kaptunk szülői támogatást, és a fizetésünk is eléggé alacsony.
Ilyen módon több éves spórolás után vásároltunk egy külvárosi panellakást, ahol nagy valószínűséggel az egész életünket fogjuk leélni. Természetesen hitelből vásároltunk, és bizony 25 éven keresztül fogjuk minden pénzünket a hitelre fizetni, nyugdíjas éveink elejére már valóban miénk is lesz a lakás.
A gyermekeinket bölcsödébe és óvodába is természetszerűen a környékre fogjuk beíratni, illetve a környékbeli játszótereket fogjuk használni..

Ha magunkra gondolok, akkor úgy látom, hogy nem vagyunk jól szituáltak.

Átgondolva azt, hogy igen sokat tanultunk, és igen sokat dolgozunk, rendkívül dühítő és elszomorító az, hogy ezek után oda jöhet valaki a játszótérre, és különbséget tehet köztem, a feleségem és gyerekeim, illetve és önmaga és a gyereke között csak azért, mert ő "jól szituált" mi meg nem.

Azt gondolom, hogy mi szellemi és lelki értelemben igen jól szituáltak vagyunk.

Ön viszont a leírtak alapján valószínűleg gazdaságilag igen jól szituált, ámde lelkileg és szellemileg egyáltalán nem jólszituált!

Azt is gondolom, hogy ha a gyermekemmel egy óvodába jár az Ön gyermeke, akkor bizony az Ön gyermeke rosszabbul szituált gyermekek közé jár. Hasonlóképpen, ha közös homokozóban homokoznak a gyermekeink. Ez mindenesetre semmilyen szempontból nem árt az Ön rendkívül jól szituált gyermekének.

Ezzel szemben az, ha abban az országban, ahol én élek, egy olyan személy képviseli a kormányt, aki szellemileg és lelkileg „nem jól szituált” az számomra, számunkra, és leginkább a kormány számára rendkívül veszélyes, egyébként meg szomorú dolog.


Ön a kormány szóvivője, Ön bármit mond, azzal képvisel egy értékrendet, képviseli a kormány értékrendjét, véleményét.
Ha ön a kommunikáció szakértője, - vagy legalábbis mint kiderül művelője, - akkor hogy gondolhatja, hogy bármit is el fogok hinni, vagy pláne el fogok fogadni abból amit mond, ha azzal kezdi, hogy kifejezésre juttatja, hogy mélységesen lenéz engem, és a magam fajtáját?

Egyébként ne aggódjon, holnap március 15-e, és így vagy úgy, de mindenki arra fog figyelni, így ezt, és az ehhez hasonló írásokat a blogjáról csak kevesen fogják olvasni.

Most nyilván azt gondolja, hogy ártatlanul bántják néhány véletlenül leírt szó miatt. Nyilván nem is tennék ezt bárkivel, viszonylag ritkán szokták az emberek egymás blogjait kritizálni, csakhogy Ön jelenleg kormányszóvivő, a kormány szóvivője, a kommunikáció szakembere. Ez az ami miatt számon kérhet bármi, amit nyilvánosan mond vagy ír.

A lelki és szellemi szegénységéről pedig nem biztos, hogy Ön tehet. Ahogy a homokozóban játszó gyermek szülei sem mindig tehetnek arról, hogy nem szituáltak megfelelően ahhoz, hogy méltóak legyenek az Ön gyermekével játszani.

Blogot írni nyilván jó, és egy anyuka ha leírja, hogy éppen mi történik vele, és a kisgyerekeivel, az az esetek többségében szimpátiát kelt.
Ez a cél nem sikerült jelen esetben.

A politikai marketing szempontjából természetesen mindig az a lényeges, hogy mi az amit az emberek látnak, mi az amit az emberek megjegyeznek, illetve mit mivel kapcsolnak össze.
Jelen esetben az volt a cél, hogy a kormányszóvivő emberi oldalát lássuk.

Ez a cél nem valósult meg. Az eredmény az, hogy az érződik, hogy a kormányszóvivő lenézi az emberek egy részét, illetve megkülönbözteti magát az „alantasabb” társadalmi rétegektől. Ilyen módon ez az eszköz fordítva sült el.

Az, hogy a politikust emberközelivé kell tenni Gyurcsány Ferenc blogjának is az egyik fő célja. Gyurcsány Ferenc blogján rendszeresen megjelennek személyes írások, így a gyermekeiről, feleségéről, Totó kutyájáról is, illetve a politikai, közéleti témák mellett olvashatunk számos egyéb személyes vonatkozású témáról is, pl. arról, hogy éppen kivett egy könyvet a könyvtárból, vagy hogy kinek drukkol a Megasztárban.

Üdv.: Copinger

2007-04-23 13:03:06 Beeg Hát úgylátom tényleg "folytatja", csak még nem jöttem rá mit. Vagy talán mert nem lett szóvivő így már nincs olyan nagy kedve a pórnéppel kommunikálni? Egyébként teljesen megértem, nincs ezzel baj, csak akkor nem is kellett volna belekezdeni a blogolásba és semmiképp nem azt írni, hogy "folytatom"! Kicsit bosszant már ez a hülyének nézés ami megy ebben az országban.

2007-04-19 13:56:35 Egy valaki Hónapokkal ezelőtt figyeltem fel Önre az Echo tévében vezetett gazdasági műsort. Értelmes, csinos hölgyet láttam ott, aki ráadásul tetszik is nekem. Mondom ezt 50 éves fejjel a hátam mögött. Sajnálom a politika területére való tévedését, de higgye el, az nem az Ön világa.
Sok sikert az élet más területén.

2007-04-18 12:39:57 peti Kedves Zsuzsa!!!

Nagyon tetzsett az atv-n látható riportja, most sajnálom igazán, hogy nem ön lett a kormányszóvívő:( tudom milliószor mondták már, de tényleg ne törődjön a kritikával, ön kedves, aranyos stb... legalább is a tv képernyőjén keresztül ez jön át, és szívből remélem, hogy ez nem csak a látszat... de szerintem nem... szóval nevelgesse a gyermekeit, hagyja a politikát, és folytassa a televíziózást! Ön egy igazi karakter, akire szükség van Anettka, Claudia és a többiek mellett (vagyis velük szemben)...
szóval sok sikert a jövőhöz, jó ovikeresést stb.stb.
minden jót!!!44

2007-04-12 10:28:37 rajongó(?) milyen kár, drága Zsuzsika, hogy mostanában megfoszt minket magvas mondanivalóitól. Pedig mennyire érdekelne minket, hogy mit vásárolt mostanában, hol üdült,milyen kozmetikumokat használ, kikkel barátkozik a felső tizezerből, stb.

2007-04-07 12:40:06 zina33 udv mindenkinek, most olvagattam a hozzaszolasokat, es nehanyon jokat derultem. CLAX irasa fergeteges, ahogy ironizalta a helyzetet, sajnos jonehany ujgazdag nem a foldon jar, en csak sajnalom oket... s teged is Zsuzsa, kisszeru, ures eletetek miatt...

2007-04-06 21:35:03 laciguru Kedves Zsuzsa!
Az ember elete nem szol masrol csak sajat magarol. Neha nyerunk, neha veszitunk, de sokkal fontosabb, hogy, hogy eljuk meg a dolgokat. Persze az ember minden szinten szeretne megfelelni az eletben, de ez nem mindig lehetseges. Amikor Havas a Naploban azt mondta, hogy tonkretettek az eletet, nevettem, mert, hogy is lehetne egy csinos nonek, akinek csaladja, penze es gyonyoru gyerekei vannak tonkretenni az eletet. :-) A masik dolog, hogy ha pereskedik azzal csak maganak okoz nehez napokat feleslegesen.Kivel is harcol? Szerintem nem eri meg... Igazabol az a fontos, hogy az ember mit gondol magarol, kiegyensulyozott es boldog legyen. A tobbi mellekes.;-)

2007-04-05 22:33:25 guf Na, zsuzsi, folytassad... :-)

2007-04-05 21:12:46 Adam Tisztelt Zsuzsa,
Először is engedje meg, hogy gratuláljak önnek, ugyanis nem elég, hogy gyönyörü és boldog anyuka, de még sikeres is.
Sajnos nagyon kevesen mondhatják el mindezt önmagukról magyarországon.
Én 24éves vagyok és 4éve az egyesült államokban élek, azért döntöttünk igy mert a magyarországon érezhető szinte fullasztó IRIGYSÉG tönkretette volna a családunkat.
Szánalmas amit rengeteg (elsősorban szélsőjobbos = fideszes) ember müvel ma magyarországon. Számukra mindenki aki sikeres az potenciális ellenség.. mindezt más nyugat-europai országban példaképknek tekintik, de nem magyarországon... Örülök neki, hogy Ön ugy gondolta ebből inkább nem kér, és éli boldogan az életét politikamentesen.
Kivánok Önnek a Sok Sikert és Boldog Életet.

YOU KNOW YOU ARE AWSOME WHEN PEOPLE YOU DONT EVEN KNOW LOVE YOU AND-OR HATE YOU. AAAND JUST FUCK THE HATERZ, THEY ARE ALL JUST PATHETIC LOOSERS...
xoxo
Adam from L.A.

2007-04-05 13:06:24 Mészi Hát most padlót fogtam. Ismét megerősödött bennem az elhatározás és a tapasztalat, hogy útálom a magyar elitet. Remélem a többség velem van.

2007-04-05 12:51:43 Galamb mindenkinek egyenlően jusson?? te jó ég ne térjünk már vissza bizonyos rendszerekhez. Kicsit gondolkodjanak már el azon, hogy miket írnak le ide olyan nagy bizonyossággal. Azt hiszem mindannyiunknak objektívabbnak kéne lennie, nem pártállás alapján megítélni másokat, és Demcsák Zsuzsát nem 3 blogjegyzet alapján kikiáltani az ország leggonoszabb nőjének. Aki ezt teszi, az vagy unatkozik, vagy mérhetetlen sok utálat van benne a saját boldogtalansága miatt. Inkább ez ellen próbáljanak tenni, és ne másokat hibáztatni az anyagi-szociális létük minősége miatt.

2007-04-05 12:49:29 Chö! Finnyás városi népk! :) A bárányhimlőn előbb-utóbb mindenki átesik. Nem hímestojás az a gyerek! Én kiskölyök koromban egy fadarabbal kapartam le a baromfipiszkot a meztelen talpamról. Még is itt vok :)

2007-04-04 11:11:43 Virág Szia!

Ne keseredj el, én a beszoktatás első hetét végigbőgtem.
Aztán rájön az ember nem cukorból van a csemetéje, nameg nagy örömmel várja mikor mehet végre bölcsibe.Én akkor jöttem rá,ami nekem jó nembiztos ,hogy a gyereknek is jó.Egyébként tényleg egy kicsit sznobnak tűnsz az írásaid alapján,de könyörgöm az vesse rád az első követ akinek nics hibája.

2007-04-03 21:14:30 PCman Jujj kapitány!!!
Ne keresztényezz, paraszt!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 9 meg 8 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007