2007-03-06 07:31:09

A bölcsi-keresés kálváriája

Unatkozik velem a fiam. Már nem tudok neki elég élményt nyújtani egy napra, kevés vagyok neki, gyerektársaságra van szüksége. Nincs mit tenni, el kell kezdeni a bölcsődét!

Gondos anyukaként az összes önkormányzati bölcsődét végigjártam a kerületben. Szám szerint hétben voltam, mindegyikben beszéltem az igazgatónővel, bejártam a csoportszobákat, megnéztem a konyhát (HACCP-s legyen!), a mellékhelyiségekről nem beszélve. Ellenőriztem a játékokat, hogy van-e köztük olyan, amiről leolvadhat a festék, vajon ők is ellenőrizték-e, hogy a kis kerekek le tudnak-e esni a dömperről és próbáltam különféle – a konyhás néniknél bevetett – trükkel rájönni, hogy a reggelihez, ígéretükhöz hűen biztosan csak barna kenyeret adnak. Az EU-konform játszótérre pedig külön nagy hangsúlyt fordítottam arról nem beszélve, hogy kint alvás esetén semmiképp se legyen nagy utcai forgalom a környéken.

Találtam is két olyan intézményt, ami megfelelt az igényeimnek. Az egyikből felháborodottan utasított ki az igazgatónő, hogy mit képzelek én, miért akarom bölcsibe adni a gyerekem, amikor úgyis otthon leszek nem sokára – mutatott a már szépen gömbölyödő pocakomra. Hiába volt minden ígéret, hogy csak szeptembertől, amikor a második gyerek születése után újra szeretnék dolgozni és hogy persze, hogy hozom a munkáltatói igazolást, és nem, a gyedre sem tartok igényt, persze, hogy lemondok róla. Az ígéreteim nem értek semmit, csak egy kurta majd jöjjek vissza szeptembertől és beszéljünk újra félmondatot, ami ellen hiába próbáltam tiltakozni azzal, hogy akkor már minden hely betelik majd és a várólistáról még legalább egy fél év, amíg helyünk lesz. Nem használt semmi, vesztes pozícióban voltam.

A másik bölcsiben már kedvesebbek voltak, de ott is várólistára kerültem. Hosszú hónapokon, egy testvér születése és egy újabb – már sokkal szívhez szólóbb – jelentkezési lap kitöltése után egy csodás reggel csöngött a telefon. Üresedett egy hely nálunk, ha mi is úgy gondoljuk, el tudják kezdeni a beszoktatást. Már hogyne gondoltuk volna! Megszerveztem a segítséget és Benedek fiammal elindultunk egy reggel a két sarokra lévő bölcsi felé. Nagyon nagy élmény volt neki gyerekekkel játszani, olyan játékokkal, amik otthon nem voltak, labdázni a többiekkel és persze mindeközben anyát is a közelben tudni. Én pedig igyekeztem a bölcsis néniket Benedek eddigi életéről, tulajdonságairól felvilágosítani, hiszen ők vigyáznak majd rá, tehát biztosan mindent tudni akarnak majd róla. Nem egészen – ők megelégedtek volna egy egy oldalas jellemzéssel, amit a fiamról kellett volna írnom egy kockásfüzetbe, ami üzenőként szolgált volna a későbbiekben. Sokkal többet törődtek azzal, hogy kellő mennyiségű pelenkát és popsitörlőt hozzak, a védőnői igazolásra pedig mindenképp írjuk rá, hogy a D-vitamint otthonában szedi. Még ezzel nem is lett volna problémám, de nem sokára több is kiderült a csoportról. Találkoztam itt Bélukával, akinek a ruháit hetente egyszer mossák ki a szülei és csak egy váltás ruhája volt, Laurával, aki minden fiún túltett a rosszasságban, mint kiderült azért, mert otthon rendszeresen verték és sokszor vették át a bölcsis nénik véraláfutásokkal, kék-zöld foltokkal és persze Ádámkával is találkoztam, akit még bárányhimlősen is behozott a reggel fél tízkor már részeg édesanyja. A pöttyöket látva kézen fogtam a fiamat és meg sem álltunk hazáig.

A beszoktatás harmadik napján adtam fel. De később kiderült, hogy nem volt szerencsénk, mert a leglelketlenebb bölcsis nénikhez kerültünk, mert ott volt üresedés.

Hónapokkal később szántam el magam újra, hogy bölcsődét keressek a fiamnak, ott a második újrakezdő beszoktatás ma is tart. Arra jöttem rá, hogy még én nem állok készen a bölcsődére, nem a fiam. Legközelebb csak hónapokkal később próbálkoztunk újra, de ez már egy másik történet.


Címkék: gyerek, bölcsöde
Értékelés: 1.53 Hozzászólások: (162)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 162
Sy

Én is abszolút megértem Demcsák Zsuzsát, hogy mint Anyuka jót akar a gyerekeinek, de azért ez egy kicsit túlzás...És milyen érdekes, hogy eltűnt az a bizonyos mondat.Ha nagyon vállal büszkén mindent, akkor ezt miért nem?! Gondolom nem az operátor volt, aki ezt az oldalt kezeli...
2007-03-28 13:30:58

Anita

Kedves Zsuzsa!
Én egy falusi óvodába jártam. Nem volt HACCP (azt se tudta akkor még senki, hogy mi az) és attól tartok, ma sincs. Mégis felnőttem, semmi bajom nem lett.
Elitkormány, elitszóvivő, elitbölcsőde...
2007-03-28 08:44:33

Márti

Kedves Zsuzsa!
Az édesanyák többsége nem úri passzióból viszi a gyermekét bölcsődébe, hanem azért mert sajnos 27.120,- ft-os gyes mellett nem mindneki lógathatja otthon a lábát! Szégyellheti magát, és elgondolkodhat azon, amit leírt! És azoknak az anyatársaimnak a nevében hadd kérjem ki amit itt leírt, akiket a sors arra a lépésre kényszerít, hogy gyermeküket bölcsődébe vigyék. Én Önnel ellentétben tudnék mit kezdeni a gyermekemmel, ha megtehetném, hogy ne kelljen a bölcsibe beadnom! De talán engedtessék meg, hogy mi is válalhassunk még akkor is gyermeket, ha nekünk keményen meg kell dolgoznunk a gyermekünk talán nem mindneből a legdrágábbat kapja, és meg kell szakítanunk a gyesünket, mert ilyen világot élünk! Még " szerencse" hogy mi vagyunk többen akik erre a lépésre kell hogy elszánják magukat, különben lehet hogy most szégyenkeznék milyen lelketlen anya vagyok! Pedig higgye el, legalább annyira szeretem a gyermeket mint ÖN!!!!
2007-03-27 22:55:03

Bölcsi

Kedves Zsuzsa!

A gyerek nevelés mértékadó pillére egy komoly rendszer. Egy rendszer, amely egy szeretetre épülő módszeren alapul. Ez pedig körültekintést, önzetlenséget és széles látókörűséget igényel. Ebbe értem a bölcsi, ovi, iskolaválasztás dillemáját is. A családom a gyerekem 9 hónapos korától – noha csak másfél éves kora után került bölcsödébe - módszeresen ügyelt a bölcsőde gondos kiválasztására.
Feleségem minden XIII. kerületi bölcsödét felkeresett, majd miután eldöntöttük, melyik bölcsödét választjuk, azt többször felkereste. Ekkora sikerült (úgy érzem) olyan szimpátiát kialakítani a gondozónőkkel, bölcsőde vezetővel amely kellett ahhoz, hogy a gyerekem személyes jegyeit is feltétel nélkül elfogadják. És elárulok egy titkot. Ez a bölcsőde, ugyanaz a bölcsőde, amiről te is írtál blogodban! Az a bölcsőde, ami nekem, közgazdász embernek (Kedves Zsuzsa, ugyanarra az egyetemre jártunk!) és jogász feleségemnek tökéletesen megfelel, ahol a gyermekünk igényeit maximálisan figyelembe veszik, ahol a gyermeket elsősorban szeretik, és ahol a gyerek is nagyon jól érzi magát, immáron másfél éve! Olyannyira, hogy hallani nem akar arról, hogy szeptemberben kezdődik az óvoda! Másfél év alatt ebben a bölcsödében nem találkoztam sem én, sem feleségem részeg anyukával, koszos gyerekekkel, és főleg nem lelketlen gondozó nénikkel. Csak olyan szakmai vezetéssel, ahol fő szempont a gyerek maga. Ha kell közös beszélgetésekkel, akár gyermekpszichológus bevonásával segítenek abban, hogy gyermekünknek a lehető legtöbbet adhassuk meg, persze lelkileg, és nem anyagilag (bár a mi esetünkben ez sem probléma) Ja? És vannak itt rosszabb szociális helyzetű családból származó gyermekek??? Igen, mint társadalmunk egészében. Ettől nem kell elzárnunk gyermekünket, sőt arra kell őt nevelnünk, hogy ezt elfogadja, ezzel együtt éljen, és lehetőségéhez képest az ilyen sorsú embereken segítsen úgy, mint ahogy szülei is teszik.
Azóta mindhárman nagyon boldogok vagyunk. Próbáld ki Te is, nekünk sikerült.

2007-03-27 22:05:22

Mami

Kisvárosban lakom,két lányom van,10 és 6 évesek.Mióta tudomásom lett az érkezésükről,csakis a legjobbat akartam adni nekik mindenből.Amikor a nagyobbik óvodába készült,én is felmértem a helyi lehetőségeket.Egy "alternatív"(Frenet)ovi tetszett a legjobban.Természetesen nem lehet akárkinek oda bejutni,így kerestem egy ismerőst,aki segít bejutni.A vezető óvónő első kérdése az ismerősömhöz az volt,hogy mivel foglalkoznak a gyerek szülei.Miután megmondta,hogy vállalkozók vagyunk,az óvónő szabad utat adott.Az ismerősünk büszkén mesélte el a történetet,és persze igen elégedett volt,hogy sikeresen teljesítette a megbízását.Akkor lepődött meg igazán,amikor közöltem vele,hogy nem megyünk az ovijukba.Nem értette a dolgot.Én pedig szívesen magyaráztam el neki,hogy az az óvoda lesz számunkra az utolsó,ahol azért értékes a gyerekem,mert a szüleinek valamivel több pénze van az átlagnál.Mélységesen felháborít ez a hozááállás!Ezek után beírattam a lányomat egy közeli,"egyszerű" kis óvodába,ahol a gyerekek szeretete a legfontosabb,legyen az gazdag vagy szegény.Valószínűleg Ön,kedves Zsuzsa,messze elkerülné ezt az óvodát,de nekem a második lányom is oda jár,és olyan jól érzi magát,hogy úgy kell minden nap hazakönyörögni.Látszólag semmi különleges nincs ebben az oviban.Sőt!Ez egy szegény óvoda.De itt szeretik a gyerekeket,foglalkoznak,játszanak velük,egyszerű alapanygokból,rengeteg fantáziával csodálatos dolgokat készítenek.Ezek a gyerekek tudnak egy csomag színes szalvétának,egy cserép új virágnak,egy ablakmatricának is örülni!Mert megtanulják már egészen kicsi korukban,hogy nem az a lényeg,hogy minél trendibb és drágább legyen valami,hanem az,hogy szeretettel készítsék és adják!Itt a szülők egy-egy közösen eltöltött délutánon csereberélik a kinőtt ruhákat,és mi is szívesen továbbadjuk a miénket a rászorulóknak.Csak egyszer látna egy örömtől ragyogó kis arcocskát,amikor próbűálgatja ezeket a ruhákat!Persze valószínűleg önnek ez nem jelent semmit,mert pontosan olyan lelketlen és képmutató,mint az a kormány,amelynek Ön is a támogatója.Egyszer gondolkodjon el azon is,hogy ezek a gazemberek juttatták ilyen helyzetbe azokat a szülőket,akiknek a gyerekétől félti a sajátját,akiket Ön ki akart szolgálni!A legjobban tette,hogy visszalépett,csak félek,hogy nem azért,mert önkritikát gyakorolt.A magafajtát legkevésbé sem érdekli,hogy mi van körülötte,csak az a lényeg,hogy minél több pénze legyen-mindenáron!Sajnálom a szegény nagyszüleit Orosházán,azt hitték,hogy büszkék lehetnek az unokájukra!
2007-03-27 21:00:48

NME

...én nem írok blogot és nem is szoktam olvasni, de valahol ráakadtam egy ide vezető hírre. Kicsit beleolvastam a hozzászólásokba és megint csak meg kellett, hogy bizonyosodjam felőle, hogy az emberek legnagyobb része olyan sötét, hogy ha lemegy a bányába akkor feljön a szén (tudom, hogy összekevertem - direkt volt).
Miért kell ezen a blog bejegyzésen bárkinek is összeszarnia magát? Mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének... gondolom. Bár biztos nem, mert aki simán beviszi a bölcsioviba a gyereket büdösen, meg összeverve az kicsit máshogy gondolkodik / vagy sehogy.
De hogy azért köpködjünk valakire mert a lehető legjobbat szeretné a gyerekének és ha lehet minden olyan dologtól megóvná amiben önmaga sem venne részt... Hmmm...
A kedvenceim voltak:

----------------------------------
"Az érdekelne csak , hogy eszébe jutott e az, hogy vigyen legalább egy váltás, nem annyira trendi ruhát a kisfia ruhatárából, az egy váltás ruhával rendelkező gyereknek?..."

Ha a K(edves) hozzászóló engem kérdez, szerintem a "mocskos-szemét-aljas demcsákzsuzsa" otthon gyűjtögeti a gyerek összes ruháját kazalba, majd ha már egy egész gyermekvárosra való összegyült az alig használt, trendi "Verdák"-os meg "Dizni"-s cuccokból akkor egy rendkívűl gonoszan sznob vigyorral az arcán felgyújtja az egészet az udvaron! :)
-----------------------------
Másik kedvenc:
...izé, blabla vidék lakom 10.000-es kisváros...stb stb... nincs bölcsi, csak egy óvi ((( "szemét pesti sznob kurva mit válogat ez??? HACCP meg EU konform játszótér" )))
EHH és a folytatás szó szerint: "Most szépen bemutatta, hogy milyenek a kormány emberei."

Na most ez annyira szar és nevetséges, hogy reagálni sincs mit rá. Könyörgöm valaki világosítson már fel arról, hogy hogyan lehet egy büdös gyerektől 3 mondatban egy kormányig / pártig / politikai nézzetig jutni?


Mielőtt valaki háborogna azért megjegyzem, hogy természetesen nem gondolom, hogy bármelyik kisgyerek is tehetne arról, hogy béna/kicsi/nagy/büdös/trendi/nem trendi a ruhája, vagy arról, hogy a szülei bántalmazzák! Sajnálom, hogy ilyen létezik ebben az országban... De ez is csak az bizonyítja, "hogy az emberek legnagyobb része olyan sötét, hogy ha lemegy a bányába akkor feljön a szén..."

csoki
2007-03-27 19:09:38


Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenhat meg tiz =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

MAGAMRÓL

ARCHÍVUM

ÜZENŐFAL

2007-05-30 10:29:10 dia* Én még csak most olvastam ezt a 3 bejegyzést, nem tudom valamelyiken - bölcsisen? - történt e változtatás, de nem értem a többséget...Miért lesz attól sznob valaki, mert olyan körülményeket keres a gyermekének, amilyenben ő is szívesen eltöltené a napját?!
És miért sznob? Szerintem "csak" igényes! Igenis alaposan kell kiválasztani a játékokat, a játszóteret a bölcsit, és a higiénia a minimum, amit én is elvárok. Persze vannak olyan szülők is, akiket nem érdekel, hogy a gyermekük a minél olcsóbb, műszálas ruhát hordja (hiszen hamar kinövi)amibe folyton beleizzad, mindegy milyenek a játékok...Engem sokkal inkább ez háborít fel, mint egy igényes, odafigyelő anyuka, akinek nem mindegy, hogy a gyerkőc hogyan tölti egész napját.

2007-05-30 10:12:03 marge Én kérek elnézést, hogy ebben az országban lehetséges az, hogy olyan gyereket vigyenek bölcsödébe, akit vernek a szülei, alkoholista az anyja vagy csak egy váltás ruhája van. Ez felháborító. Még a végén a bölcsödei nevelés hatására jól szituált ember lesz belőle és akkor jaj neked, Szent István-park!
Elitképzést a bölcsiben is, ne csak a felsőoktatásban!

2007-05-22 08:20:49 R Akárhogyis a Zsuzsa a valóságot írta le, a szomorú valóságot és tényeket...

2007-05-22 08:19:31 R Akárhogyis szídják a hozzászólók, Zsuzsa a valóságot írta le, ami igen szomorú...

2007-05-20 19:29:04 bela Adamnak Los Angelesben
4 eve elsz az USA-ban es ekkora baromsagot kepes vagy leirni, hogy a jobboldal teszi tonkre az orszagot. Kisbaratom felvilagositanalak. En 20 eve elek Kaliforniaban es a "baloldal" whatever that means mainly gangsters miatt. Annyi eszed lehet, mint egy haromnapos csibenek es sok sot nem fogsz megenni az Egybesult Allamokban amennyiben nem jon meg az eszed. Te azert elsz itt, mert a kommunista/zsido tarsasag tonkretette a hazadat kisbaratom. Nem a szelsojobboldal. Olvasgass egy kis tortenelmet, talan kikupalodsz.
bela varga

2007-05-17 07:59:55 Az egészben az a legszebb, hogy mások nyomorúságáért önmagát sajnálja. Szegény Demcsák Zsuzsa, miket kell elviselnie...

2007-05-05 21:49:48 Copinger Kedves Demcsák Zsuzsa!

Kedves jelenségnek ismertem meg a tv-n keresztül, így örültem, hogy egy kellemes leány lesz a kormányszóvivő.

Ám olvastam a blogját. Azon is A bölcsi-keresés kálváriája illetve a Játszóterek világa című postot és megdöbbentem...

Ön azt írta, hogy "A mi esetünkben a kiválasztott park a Szent István park, ami szép, gondozott, tiszta és jól szituált szülők látogatják csemetéikkel."

Elgondolkoztam. Azon, hogy mi – tehát én, illetve a családom - hogyan is vagyunk "szituálva".
Én segítő szakmában dolgozom, három diplomám van, és jelen pillanatban is tanulok. A felségem egyetemen tanít, túl van a Ph.D-n, tehát doktorált egy tudományágból, annak kiemelkedő szakembere, és ezt oktatja egy egyetemen.
Eléggé sokat tanultunk, minden értelemben értelmiséginek definiálnám magunkat. Emellett rendkívül sokat dolgozunk mind a ketten.
Ezzel együtt nem kaptunk szülői támogatást, és a fizetésünk is eléggé alacsony.
Ilyen módon több éves spórolás után vásároltunk egy külvárosi panellakást, ahol nagy valószínűséggel az egész életünket fogjuk leélni. Természetesen hitelből vásároltunk, és bizony 25 éven keresztül fogjuk minden pénzünket a hitelre fizetni, nyugdíjas éveink elejére már valóban miénk is lesz a lakás.
A gyermekeinket bölcsödébe és óvodába is természetszerűen a környékre fogjuk beíratni, illetve a környékbeli játszótereket fogjuk használni..

Ha magunkra gondolok, akkor úgy látom, hogy nem vagyunk jól szituáltak.

Átgondolva azt, hogy igen sokat tanultunk, és igen sokat dolgozunk, rendkívül dühítő és elszomorító az, hogy ezek után oda jöhet valaki a játszótérre, és különbséget tehet köztem, a feleségem és gyerekeim, illetve és önmaga és a gyereke között csak azért, mert ő "jól szituált" mi meg nem.

Azt gondolom, hogy mi szellemi és lelki értelemben igen jól szituáltak vagyunk.

Ön viszont a leírtak alapján valószínűleg gazdaságilag igen jól szituált, ámde lelkileg és szellemileg egyáltalán nem jólszituált!

Azt is gondolom, hogy ha a gyermekemmel egy óvodába jár az Ön gyermeke, akkor bizony az Ön gyermeke rosszabbul szituált gyermekek közé jár. Hasonlóképpen, ha közös homokozóban homokoznak a gyermekeink. Ez mindenesetre semmilyen szempontból nem árt az Ön rendkívül jól szituált gyermekének.

Ezzel szemben az, ha abban az országban, ahol én élek, egy olyan személy képviseli a kormányt, aki szellemileg és lelkileg „nem jól szituált” az számomra, számunkra, és leginkább a kormány számára rendkívül veszélyes, egyébként meg szomorú dolog.


Ön a kormány szóvivője, Ön bármit mond, azzal képvisel egy értékrendet, képviseli a kormány értékrendjét, véleményét.
Ha ön a kommunikáció szakértője, - vagy legalábbis mint kiderül művelője, - akkor hogy gondolhatja, hogy bármit is el fogok hinni, vagy pláne el fogok fogadni abból amit mond, ha azzal kezdi, hogy kifejezésre juttatja, hogy mélységesen lenéz engem, és a magam fajtáját?

Egyébként ne aggódjon, holnap március 15-e, és így vagy úgy, de mindenki arra fog figyelni, így ezt, és az ehhez hasonló írásokat a blogjáról csak kevesen fogják olvasni.

Most nyilván azt gondolja, hogy ártatlanul bántják néhány véletlenül leírt szó miatt. Nyilván nem is tennék ezt bárkivel, viszonylag ritkán szokták az emberek egymás blogjait kritizálni, csakhogy Ön jelenleg kormányszóvivő, a kormány szóvivője, a kommunikáció szakembere. Ez az ami miatt számon kérhet bármi, amit nyilvánosan mond vagy ír.

A lelki és szellemi szegénységéről pedig nem biztos, hogy Ön tehet. Ahogy a homokozóban játszó gyermek szülei sem mindig tehetnek arról, hogy nem szituáltak megfelelően ahhoz, hogy méltóak legyenek az Ön gyermekével játszani.

Blogot írni nyilván jó, és egy anyuka ha leírja, hogy éppen mi történik vele, és a kisgyerekeivel, az az esetek többségében szimpátiát kelt.
Ez a cél nem sikerült jelen esetben.

A politikai marketing szempontjából természetesen mindig az a lényeges, hogy mi az amit az emberek látnak, mi az amit az emberek megjegyeznek, illetve mit mivel kapcsolnak össze.
Jelen esetben az volt a cél, hogy a kormányszóvivő emberi oldalát lássuk.

Ez a cél nem valósult meg. Az eredmény az, hogy az érződik, hogy a kormányszóvivő lenézi az emberek egy részét, illetve megkülönbözteti magát az „alantasabb” társadalmi rétegektől. Ilyen módon ez az eszköz fordítva sült el.

Az, hogy a politikust emberközelivé kell tenni Gyurcsány Ferenc blogjának is az egyik fő célja. Gyurcsány Ferenc blogján rendszeresen megjelennek személyes írások, így a gyermekeiről, feleségéről, Totó kutyájáról is, illetve a politikai, közéleti témák mellett olvashatunk számos egyéb személyes vonatkozású témáról is, pl. arról, hogy éppen kivett egy könyvet a könyvtárból, vagy hogy kinek drukkol a Megasztárban.

Üdv.: Copinger

2007-04-23 13:03:06 Beeg Hát úgylátom tényleg "folytatja", csak még nem jöttem rá mit. Vagy talán mert nem lett szóvivő így már nincs olyan nagy kedve a pórnéppel kommunikálni? Egyébként teljesen megértem, nincs ezzel baj, csak akkor nem is kellett volna belekezdeni a blogolásba és semmiképp nem azt írni, hogy "folytatom"! Kicsit bosszant már ez a hülyének nézés ami megy ebben az országban.

2007-04-19 13:56:35 Egy valaki Hónapokkal ezelőtt figyeltem fel Önre az Echo tévében vezetett gazdasági műsort. Értelmes, csinos hölgyet láttam ott, aki ráadásul tetszik is nekem. Mondom ezt 50 éves fejjel a hátam mögött. Sajnálom a politika területére való tévedését, de higgye el, az nem az Ön világa.
Sok sikert az élet más területén.

2007-04-18 12:39:57 peti Kedves Zsuzsa!!!

Nagyon tetzsett az atv-n látható riportja, most sajnálom igazán, hogy nem ön lett a kormányszóvívő:( tudom milliószor mondták már, de tényleg ne törődjön a kritikával, ön kedves, aranyos stb... legalább is a tv képernyőjén keresztül ez jön át, és szívből remélem, hogy ez nem csak a látszat... de szerintem nem... szóval nevelgesse a gyermekeit, hagyja a politikát, és folytassa a televíziózást! Ön egy igazi karakter, akire szükség van Anettka, Claudia és a többiek mellett (vagyis velük szemben)...
szóval sok sikert a jövőhöz, jó ovikeresést stb.stb.
minden jót!!!44

2007-04-12 10:28:37 rajongó(?) milyen kár, drága Zsuzsika, hogy mostanában megfoszt minket magvas mondanivalóitól. Pedig mennyire érdekelne minket, hogy mit vásárolt mostanában, hol üdült,milyen kozmetikumokat használ, kikkel barátkozik a felső tizezerből, stb.

2007-04-07 12:40:06 zina33 udv mindenkinek, most olvagattam a hozzaszolasokat, es nehanyon jokat derultem. CLAX irasa fergeteges, ahogy ironizalta a helyzetet, sajnos jonehany ujgazdag nem a foldon jar, en csak sajnalom oket... s teged is Zsuzsa, kisszeru, ures eletetek miatt...

2007-04-06 21:35:03 laciguru Kedves Zsuzsa!
Az ember elete nem szol masrol csak sajat magarol. Neha nyerunk, neha veszitunk, de sokkal fontosabb, hogy, hogy eljuk meg a dolgokat. Persze az ember minden szinten szeretne megfelelni az eletben, de ez nem mindig lehetseges. Amikor Havas a Naploban azt mondta, hogy tonkretettek az eletet, nevettem, mert, hogy is lehetne egy csinos nonek, akinek csaladja, penze es gyonyoru gyerekei vannak tonkretenni az eletet. :-) A masik dolog, hogy ha pereskedik azzal csak maganak okoz nehez napokat feleslegesen.Kivel is harcol? Szerintem nem eri meg... Igazabol az a fontos, hogy az ember mit gondol magarol, kiegyensulyozott es boldog legyen. A tobbi mellekes.;-)

2007-04-05 22:33:25 guf Na, zsuzsi, folytassad... :-)

2007-04-05 21:12:46 Adam Tisztelt Zsuzsa,
Először is engedje meg, hogy gratuláljak önnek, ugyanis nem elég, hogy gyönyörü és boldog anyuka, de még sikeres is.
Sajnos nagyon kevesen mondhatják el mindezt önmagukról magyarországon.
Én 24éves vagyok és 4éve az egyesült államokban élek, azért döntöttünk igy mert a magyarországon érezhető szinte fullasztó IRIGYSÉG tönkretette volna a családunkat.
Szánalmas amit rengeteg (elsősorban szélsőjobbos = fideszes) ember müvel ma magyarországon. Számukra mindenki aki sikeres az potenciális ellenség.. mindezt más nyugat-europai országban példaképknek tekintik, de nem magyarországon... Örülök neki, hogy Ön ugy gondolta ebből inkább nem kér, és éli boldogan az életét politikamentesen.
Kivánok Önnek a Sok Sikert és Boldog Életet.

YOU KNOW YOU ARE AWSOME WHEN PEOPLE YOU DONT EVEN KNOW LOVE YOU AND-OR HATE YOU. AAAND JUST FUCK THE HATERZ, THEY ARE ALL JUST PATHETIC LOOSERS...
xoxo
Adam from L.A.

2007-04-05 13:06:24 Mészi Hát most padlót fogtam. Ismét megerősödött bennem az elhatározás és a tapasztalat, hogy útálom a magyar elitet. Remélem a többség velem van.

2007-04-05 12:51:43 Galamb mindenkinek egyenlően jusson?? te jó ég ne térjünk már vissza bizonyos rendszerekhez. Kicsit gondolkodjanak már el azon, hogy miket írnak le ide olyan nagy bizonyossággal. Azt hiszem mindannyiunknak objektívabbnak kéne lennie, nem pártállás alapján megítélni másokat, és Demcsák Zsuzsát nem 3 blogjegyzet alapján kikiáltani az ország leggonoszabb nőjének. Aki ezt teszi, az vagy unatkozik, vagy mérhetetlen sok utálat van benne a saját boldogtalansága miatt. Inkább ez ellen próbáljanak tenni, és ne másokat hibáztatni az anyagi-szociális létük minősége miatt.

2007-04-05 12:49:29 Chö! Finnyás városi népk! :) A bárányhimlőn előbb-utóbb mindenki átesik. Nem hímestojás az a gyerek! Én kiskölyök koromban egy fadarabbal kapartam le a baromfipiszkot a meztelen talpamról. Még is itt vok :)

2007-04-04 11:11:43 Virág Szia!

Ne keseredj el, én a beszoktatás első hetét végigbőgtem.
Aztán rájön az ember nem cukorból van a csemetéje, nameg nagy örömmel várja mikor mehet végre bölcsibe.Én akkor jöttem rá,ami nekem jó nembiztos ,hogy a gyereknek is jó.Egyébként tényleg egy kicsit sznobnak tűnsz az írásaid alapján,de könyörgöm az vesse rád az első követ akinek nics hibája.

2007-04-03 21:14:30 PCman Jujj kapitány!!!
Ne keresztényezz, paraszt!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 18 meg 10 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007