2007-03-06 07:31:09

A bölcsi-keresés kálváriája

Unatkozik velem a fiam. Már nem tudok neki elég élményt nyújtani egy napra, kevés vagyok neki, gyerektársaságra van szüksége. Nincs mit tenni, el kell kezdeni a bölcsődét!

Gondos anyukaként az összes önkormányzati bölcsődét végigjártam a kerületben. Szám szerint hétben voltam, mindegyikben beszéltem az igazgatónővel, bejártam a csoportszobákat, megnéztem a konyhát (HACCP-s legyen!), a mellékhelyiségekről nem beszélve. Ellenőriztem a játékokat, hogy van-e köztük olyan, amiről leolvadhat a festék, vajon ők is ellenőrizték-e, hogy a kis kerekek le tudnak-e esni a dömperről és próbáltam különféle – a konyhás néniknél bevetett – trükkel rájönni, hogy a reggelihez, ígéretükhöz hűen biztosan csak barna kenyeret adnak. Az EU-konform játszótérre pedig külön nagy hangsúlyt fordítottam arról nem beszélve, hogy kint alvás esetén semmiképp se legyen nagy utcai forgalom a környéken.

Találtam is két olyan intézményt, ami megfelelt az igényeimnek. Az egyikből felháborodottan utasított ki az igazgatónő, hogy mit képzelek én, miért akarom bölcsibe adni a gyerekem, amikor úgyis otthon leszek nem sokára – mutatott a már szépen gömbölyödő pocakomra. Hiába volt minden ígéret, hogy csak szeptembertől, amikor a második gyerek születése után újra szeretnék dolgozni és hogy persze, hogy hozom a munkáltatói igazolást, és nem, a gyedre sem tartok igényt, persze, hogy lemondok róla. Az ígéreteim nem értek semmit, csak egy kurta majd jöjjek vissza szeptembertől és beszéljünk újra félmondatot, ami ellen hiába próbáltam tiltakozni azzal, hogy akkor már minden hely betelik majd és a várólistáról még legalább egy fél év, amíg helyünk lesz. Nem használt semmi, vesztes pozícióban voltam.

A másik bölcsiben már kedvesebbek voltak, de ott is várólistára kerültem. Hosszú hónapokon, egy testvér születése és egy újabb – már sokkal szívhez szólóbb – jelentkezési lap kitöltése után egy csodás reggel csöngött a telefon. Üresedett egy hely nálunk, ha mi is úgy gondoljuk, el tudják kezdeni a beszoktatást. Már hogyne gondoltuk volna! Megszerveztem a segítséget és Benedek fiammal elindultunk egy reggel a két sarokra lévő bölcsi felé. Nagyon nagy élmény volt neki gyerekekkel játszani, olyan játékokkal, amik otthon nem voltak, labdázni a többiekkel és persze mindeközben anyát is a közelben tudni. Én pedig igyekeztem a bölcsis néniket Benedek eddigi életéről, tulajdonságairól felvilágosítani, hiszen ők vigyáznak majd rá, tehát biztosan mindent tudni akarnak majd róla. Nem egészen – ők megelégedtek volna egy egy oldalas jellemzéssel, amit a fiamról kellett volna írnom egy kockásfüzetbe, ami üzenőként szolgált volna a későbbiekben. Sokkal többet törődtek azzal, hogy kellő mennyiségű pelenkát és popsitörlőt hozzak, a védőnői igazolásra pedig mindenképp írjuk rá, hogy a D-vitamint otthonában szedi. Még ezzel nem is lett volna problémám, de nem sokára több is kiderült a csoportról. Találkoztam itt Bélukával, akinek a ruháit hetente egyszer mossák ki a szülei és csak egy váltás ruhája volt, Laurával, aki minden fiún túltett a rosszasságban, mint kiderült azért, mert otthon rendszeresen verték és sokszor vették át a bölcsis nénik véraláfutásokkal, kék-zöld foltokkal és persze Ádámkával is találkoztam, akit még bárányhimlősen is behozott a reggel fél tízkor már részeg édesanyja. A pöttyöket látva kézen fogtam a fiamat és meg sem álltunk hazáig.

A beszoktatás harmadik napján adtam fel. De később kiderült, hogy nem volt szerencsénk, mert a leglelketlenebb bölcsis nénikhez kerültünk, mert ott volt üresedés.

Hónapokkal később szántam el magam újra, hogy bölcsődét keressek a fiamnak, ott a második újrakezdő beszoktatás ma is tart. Arra jöttem rá, hogy még én nem állok készen a bölcsődére, nem a fiam. Legközelebb csak hónapokkal később próbálkoztunk újra, de ez már egy másik történet.


Címkék: gyerek, bölcsöde
Értékelés: 1.53 Hozzászólások: (162)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 162
Gondozónő

Kedves Demcsák Zsuzsa!
Olvastam a bölcsőde keresés írását, a hozzászólásokat és elgondolkodtam.
Én egy önkormányzati bölcsődében dolgozom, és nem most kezdtem a szakmát. Minden szülő /lehet szegény vagy jó módú/a legjobbat szeretné gyermekének és tájékozódik /ismerősöktől, játszótéren/arról a bölcsődéről, amit kinézett magának. Sok szülő körbe néz, majd aztán dönt.
Mikor hozzánk kerülnek, ismerkedünk a gyermekkel, szülőkkel. Azt, hogy nem egyből hallgatták meg, hogy
mit szeretne mondani Benedekről, annak több oka is lehetett. Lehet, hogy közben figyeltek a többi gyermekre is, nem tudtak nyugodtan beszélgetni. Arról nem írt, hogy voltak-e a gondozónők családlátogatáson, ahol nyugodtabb körülmények között tudtak volna beszélgetni?! Mi is hetek alatt ismerjük meg a gyermekeket. Nem is hagyott időt arra, hogy megismerje a gondozónőket, és ők a fiát, mások szubjektív véleményére hallgatott. Az, hogy milyen gyerekek járnak egy csoportba nem mi döntjük el. Számunkra minden gyermek egyforma. Azok a gyerekek nem tehetnek arról, hogy a szüleik milyenek és ezeknek a gyerekeknek a legjobb helye napközben a bölcsődében van, ahol szeretetett és gondoskodást kapnak. Ha a másik bölcsődében is tapasztal valamit, akkor is egyből ki fogja venni a fiát? Majd az óvoda ,iskola választása sem lesz könnyű.
Kívánom, hogy érezze jól magát a kisfia a bölcsődében és legjobban azt, hogy Ön is fogadja el a gondozónőket, mert hiába érzi jól magát Benedek, ha Önnek csak problémái vannak.
Úgy gondolom, hogy aki gondozónőnek ment az csak szívvel, lélekkel tudja csinálni és minden gyermeket egyformán szeret. Pedig ha jól utána járna nagyon kevés fizetésért dolgozunk, a felelőségünk pedig nagy!!!!!
Tisztelettel: egy Gondozónő

2007-03-31 23:41:33

Margit

Kedves Zsuzsa, jó nagy port kavartál ezzel a bölcsis bejegyzéssel. Szerintem te sem gondoltad hogy hová fog fajulni ez a dolog. Tulajdonképpen félig -meddig megértelek mint anya, nekem 16és 12 éves gyerekeim vannak, az én szempontjaim csak és kizárólag az óvónő személye volt. És megjegyzem, hogy igaz másfél és kétévesen de az én gyerekeim is bekerültek bölcsibe, szörnyű volt. Szörnyű volt látni hogy tényleg vannak olyan szülők akik elküldik a pici gyereket a bölcsibe úgy hogy tiszta nátha a gyerek, hogy bizony ott a gondozónő nem mindig figyel arra, hogy időben tisztába rakja a gyereket és bizony néha az is előfordult hogy úgy szólt a gyerekre ami engem nagyon bántott. Sajnos ezek a dolgok bárhol előfordulnak, sem oviban sem iskolában nem lehet "steril " körülményeket teremteni. Persze minden szülő a lehető legjobbat akarja a gyereknek, és annak ellenére hogy én is beadtam őket, ma azt mondom, az idő amit nem a gyerekkel tölt az ember , az elvész. Ma már egyre többet kell szembesülnöm azzal hogy a gyerekeim nem csak a családdal tudják elképzelni a szabadidő eltöltését. Szóval inkább minél több időt töltsetek együtt, inkább te neveld mint a bölcsi. az ovi meg a suli aztán úgyis sokat átvesz a nevelésből. Mármint nem mindíg pozitív irányban értem. Üdv.
2007-03-30 15:57:32

efabula

Üdv Éva hozzászólását probálom értelmezni: Az ő nagyannnya már nem él?... Döbbenetes a halottas humora!Mi köze ennek Demcsákhoz? Sajnálom Demcsák Zsuzsát és javaslom hogy a horrorossokat söpörje ki.
2007-03-30 01:56:19

pöttöm

Igen kedves Zsuzsa!

Engem igenis felháborítottak az Ön blog bejegyzései, ugy amblok. Csak a kiváncsiság hajtott, hogy elolvassam, mert a csapból is ez folyt, de már látom nem kellett volna. Szeretném Önnel tudatni, hogy az Ön és minden felső tízezer betevőjét is mi teremtjük elő, még magácska játékosokat hajszol egy tenger parti erődítményben, jó pofizik műsorokban és mutogatja magát. Ezt mind magam is meg tudnám tenni, higgye el, csak sajnos én születni is egyszerű családba születtem. Messze estem a húsos fazéktól, de ettől még ember vagyok. Nem járnak a gyerekeim elit suliba, oviba(bölcsibe főként), de boldogok és a szar sem eszi meg őket. Összeségében pedig még annyit, kinevezni is hiba lett volna önt.
2007-03-29 18:33:14

soroksári anyuka

Kedves Zsuzsa!
Pár kérdést tennék fel neked, mint anyuka:
Azt írtad, hogy a fiadnak már kevés vagy, társaság kell neki, ezért szeretnéd bölcsibe adni. Bár nem írtad, hény éves volt ekkor a fiad, ám mint később kiderült, este még d-vitamint kell szednie, ezért gondolom nem lehetett több egy évesnél. Kérdem én, mért kell egy ilyen pici gyereket bölcsibe küldeni? A legmegdöbbentőbb az volt számomra, hogy ráadásul még terhes is voltál a kislányoddal. A gondozónőnek meg azt a magyarázatot adtad, hogy szülés után vissza szeretnél menni dolgozni? Hogyan? Ki fogja szoptatni a kislányodat? OK létezik tápszer is, meg baby-sitter is, de ... A másik kérdésem: mért nem maradhatott volna otthon veled a kisfiad a szoptatási időszak alatt? Teljesen egyetértek azzal a bölcsödei gondozónővel, aki felháborodottan visszautasított.

Még egy kérdés: mért baj az, ha a bölcsiben a gyerekek barna kenyér helyett kiflit, vagy zsömlét, esetleg finom fehér kenyeret kapnak?
Az én lányom (8 éves lesz, 1. osztályos) nem járt bölcsibe, bár én beadtam volna, de férjem nem akarta (higiéniai oko miatt, lásd tisztába rakás), ezért, hogy vissza tudjak menni dolgozni (napi 4 órában (!) - mert kellett a pénz) anyósomnak "átadtam" a GYES-t. 3 évesen ment oviba. Az óvodaválasztás nálam annyi volt, hogy mind a négy oviban megnéztem a wc-t, ill az udvart (az általános tisztaság minden oviban előírás). Ezenkívül meghallgattam sok-sok anyuka tapasztalatát az adott oviról, ill. az óvónőkről (természetesen én is beszélgettem az óvónőkkel). Semmi extra, az ovis társak adottak. Mindig (később az iskolában is) lesznek szimpatikus (sok-sok barát) és kevésbé szimpatikus gyerekek. Olyan is, akik verekedősek, esetleg büdösek, mert nem fürdenek (előfordult ilyen kislány az oviban). Ilyenkor mondtam a lányomnak, hogy ne foglalkozzon vele, kerülje el. A barátaival ügyet sem vetettek az ilyen problémás gyerekekre, nekem meg eszembe sem jutott ilyenért kivenni a lányomat az oviból (úgy gondolom, ezeket a problémákat nagyon sokféleképpen higgadtan lehet orvosolni). És bizony készülj fel arra is, hogy köhögős, orrfújos gyerekeket be fognak vinni az oviba, ám a lázas, bárányhimlős gyereket biztos haza fogják küldeni a gondozók).
A kormányszóvivői állást szerintem is jól tetted, hogy nem vállaltad el. Egy anyának az a dolga, hogy a gyermekei mellett maradjon legalább addig, amíg megtanul járni, beszélni, wc-re menni. Utalnék az „elődeidre”: Batiz András, Danks Emese, akik pont arra hivatkozva távoztak, hogy több időt szeretnének tölteni a családdal. Egy ilyen állás teljes embert igényel, vagyis nem 8 órás állásról van szó, annál sokkal több. Nem is értem hogy gondoltad ezt két kicsi (mindkettő 3 év alatti!) gyerekkel.
Üdvözlettel:
egy soroksári anyuka (35)

U.I.: Tetszett a „játszóterek világa” c. beírásod. Ha érdekel J én a tigrisanyukák kategóriájába sorolnám magam, és itt jegyezném meg, hogy én igenis rászólok arra a gyerekre, aki bántja az enyémet. Ez egyáltalán nem iratlan szabály. Téged viszont a blogod alapján, bocsika, de az éretlen anyukák kategóriájába sorolnálak.
2007-03-29 09:51:52

Béla bá'

Kedves Zsuzsika!

Ezúton szeretnék elnézést kérni Öntől, amiért szegény vagyok.
Megbocsájtását előre is megköszönve: Béla bá'
2007-03-28 15:51:38


Név:
E-mail cím:
Két szám összege: három meg tizennégy =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

MAGAMRÓL

ARCHÍVUM

ÜZENŐFAL

2007-05-30 10:29:10 dia* Én még csak most olvastam ezt a 3 bejegyzést, nem tudom valamelyiken - bölcsisen? - történt e változtatás, de nem értem a többséget...Miért lesz attól sznob valaki, mert olyan körülményeket keres a gyermekének, amilyenben ő is szívesen eltöltené a napját?!
És miért sznob? Szerintem "csak" igényes! Igenis alaposan kell kiválasztani a játékokat, a játszóteret a bölcsit, és a higiénia a minimum, amit én is elvárok. Persze vannak olyan szülők is, akiket nem érdekel, hogy a gyermekük a minél olcsóbb, műszálas ruhát hordja (hiszen hamar kinövi)amibe folyton beleizzad, mindegy milyenek a játékok...Engem sokkal inkább ez háborít fel, mint egy igényes, odafigyelő anyuka, akinek nem mindegy, hogy a gyerkőc hogyan tölti egész napját.

2007-05-30 10:12:03 marge Én kérek elnézést, hogy ebben az országban lehetséges az, hogy olyan gyereket vigyenek bölcsödébe, akit vernek a szülei, alkoholista az anyja vagy csak egy váltás ruhája van. Ez felháborító. Még a végén a bölcsödei nevelés hatására jól szituált ember lesz belőle és akkor jaj neked, Szent István-park!
Elitképzést a bölcsiben is, ne csak a felsőoktatásban!

2007-05-22 08:20:49 R Akárhogyis a Zsuzsa a valóságot írta le, a szomorú valóságot és tényeket...

2007-05-22 08:19:31 R Akárhogyis szídják a hozzászólók, Zsuzsa a valóságot írta le, ami igen szomorú...

2007-05-20 19:29:04 bela Adamnak Los Angelesben
4 eve elsz az USA-ban es ekkora baromsagot kepes vagy leirni, hogy a jobboldal teszi tonkre az orszagot. Kisbaratom felvilagositanalak. En 20 eve elek Kaliforniaban es a "baloldal" whatever that means mainly gangsters miatt. Annyi eszed lehet, mint egy haromnapos csibenek es sok sot nem fogsz megenni az Egybesult Allamokban amennyiben nem jon meg az eszed. Te azert elsz itt, mert a kommunista/zsido tarsasag tonkretette a hazadat kisbaratom. Nem a szelsojobboldal. Olvasgass egy kis tortenelmet, talan kikupalodsz.
bela varga

2007-05-17 07:59:55 Az egészben az a legszebb, hogy mások nyomorúságáért önmagát sajnálja. Szegény Demcsák Zsuzsa, miket kell elviselnie...

2007-05-05 21:49:48 Copinger Kedves Demcsák Zsuzsa!

Kedves jelenségnek ismertem meg a tv-n keresztül, így örültem, hogy egy kellemes leány lesz a kormányszóvivő.

Ám olvastam a blogját. Azon is A bölcsi-keresés kálváriája illetve a Játszóterek világa című postot és megdöbbentem...

Ön azt írta, hogy "A mi esetünkben a kiválasztott park a Szent István park, ami szép, gondozott, tiszta és jól szituált szülők látogatják csemetéikkel."

Elgondolkoztam. Azon, hogy mi – tehát én, illetve a családom - hogyan is vagyunk "szituálva".
Én segítő szakmában dolgozom, három diplomám van, és jelen pillanatban is tanulok. A felségem egyetemen tanít, túl van a Ph.D-n, tehát doktorált egy tudományágból, annak kiemelkedő szakembere, és ezt oktatja egy egyetemen.
Eléggé sokat tanultunk, minden értelemben értelmiséginek definiálnám magunkat. Emellett rendkívül sokat dolgozunk mind a ketten.
Ezzel együtt nem kaptunk szülői támogatást, és a fizetésünk is eléggé alacsony.
Ilyen módon több éves spórolás után vásároltunk egy külvárosi panellakást, ahol nagy valószínűséggel az egész életünket fogjuk leélni. Természetesen hitelből vásároltunk, és bizony 25 éven keresztül fogjuk minden pénzünket a hitelre fizetni, nyugdíjas éveink elejére már valóban miénk is lesz a lakás.
A gyermekeinket bölcsödébe és óvodába is természetszerűen a környékre fogjuk beíratni, illetve a környékbeli játszótereket fogjuk használni..

Ha magunkra gondolok, akkor úgy látom, hogy nem vagyunk jól szituáltak.

Átgondolva azt, hogy igen sokat tanultunk, és igen sokat dolgozunk, rendkívül dühítő és elszomorító az, hogy ezek után oda jöhet valaki a játszótérre, és különbséget tehet köztem, a feleségem és gyerekeim, illetve és önmaga és a gyereke között csak azért, mert ő "jól szituált" mi meg nem.

Azt gondolom, hogy mi szellemi és lelki értelemben igen jól szituáltak vagyunk.

Ön viszont a leírtak alapján valószínűleg gazdaságilag igen jól szituált, ámde lelkileg és szellemileg egyáltalán nem jólszituált!

Azt is gondolom, hogy ha a gyermekemmel egy óvodába jár az Ön gyermeke, akkor bizony az Ön gyermeke rosszabbul szituált gyermekek közé jár. Hasonlóképpen, ha közös homokozóban homokoznak a gyermekeink. Ez mindenesetre semmilyen szempontból nem árt az Ön rendkívül jól szituált gyermekének.

Ezzel szemben az, ha abban az országban, ahol én élek, egy olyan személy képviseli a kormányt, aki szellemileg és lelkileg „nem jól szituált” az számomra, számunkra, és leginkább a kormány számára rendkívül veszélyes, egyébként meg szomorú dolog.


Ön a kormány szóvivője, Ön bármit mond, azzal képvisel egy értékrendet, képviseli a kormány értékrendjét, véleményét.
Ha ön a kommunikáció szakértője, - vagy legalábbis mint kiderül művelője, - akkor hogy gondolhatja, hogy bármit is el fogok hinni, vagy pláne el fogok fogadni abból amit mond, ha azzal kezdi, hogy kifejezésre juttatja, hogy mélységesen lenéz engem, és a magam fajtáját?

Egyébként ne aggódjon, holnap március 15-e, és így vagy úgy, de mindenki arra fog figyelni, így ezt, és az ehhez hasonló írásokat a blogjáról csak kevesen fogják olvasni.

Most nyilván azt gondolja, hogy ártatlanul bántják néhány véletlenül leírt szó miatt. Nyilván nem is tennék ezt bárkivel, viszonylag ritkán szokták az emberek egymás blogjait kritizálni, csakhogy Ön jelenleg kormányszóvivő, a kormány szóvivője, a kommunikáció szakembere. Ez az ami miatt számon kérhet bármi, amit nyilvánosan mond vagy ír.

A lelki és szellemi szegénységéről pedig nem biztos, hogy Ön tehet. Ahogy a homokozóban játszó gyermek szülei sem mindig tehetnek arról, hogy nem szituáltak megfelelően ahhoz, hogy méltóak legyenek az Ön gyermekével játszani.

Blogot írni nyilván jó, és egy anyuka ha leírja, hogy éppen mi történik vele, és a kisgyerekeivel, az az esetek többségében szimpátiát kelt.
Ez a cél nem sikerült jelen esetben.

A politikai marketing szempontjából természetesen mindig az a lényeges, hogy mi az amit az emberek látnak, mi az amit az emberek megjegyeznek, illetve mit mivel kapcsolnak össze.
Jelen esetben az volt a cél, hogy a kormányszóvivő emberi oldalát lássuk.

Ez a cél nem valósult meg. Az eredmény az, hogy az érződik, hogy a kormányszóvivő lenézi az emberek egy részét, illetve megkülönbözteti magát az „alantasabb” társadalmi rétegektől. Ilyen módon ez az eszköz fordítva sült el.

Az, hogy a politikust emberközelivé kell tenni Gyurcsány Ferenc blogjának is az egyik fő célja. Gyurcsány Ferenc blogján rendszeresen megjelennek személyes írások, így a gyermekeiről, feleségéről, Totó kutyájáról is, illetve a politikai, közéleti témák mellett olvashatunk számos egyéb személyes vonatkozású témáról is, pl. arról, hogy éppen kivett egy könyvet a könyvtárból, vagy hogy kinek drukkol a Megasztárban.

Üdv.: Copinger

2007-04-23 13:03:06 Beeg Hát úgylátom tényleg "folytatja", csak még nem jöttem rá mit. Vagy talán mert nem lett szóvivő így már nincs olyan nagy kedve a pórnéppel kommunikálni? Egyébként teljesen megértem, nincs ezzel baj, csak akkor nem is kellett volna belekezdeni a blogolásba és semmiképp nem azt írni, hogy "folytatom"! Kicsit bosszant már ez a hülyének nézés ami megy ebben az országban.

2007-04-19 13:56:35 Egy valaki Hónapokkal ezelőtt figyeltem fel Önre az Echo tévében vezetett gazdasági műsort. Értelmes, csinos hölgyet láttam ott, aki ráadásul tetszik is nekem. Mondom ezt 50 éves fejjel a hátam mögött. Sajnálom a politika területére való tévedését, de higgye el, az nem az Ön világa.
Sok sikert az élet más területén.

2007-04-18 12:39:57 peti Kedves Zsuzsa!!!

Nagyon tetzsett az atv-n látható riportja, most sajnálom igazán, hogy nem ön lett a kormányszóvívő:( tudom milliószor mondták már, de tényleg ne törődjön a kritikával, ön kedves, aranyos stb... legalább is a tv képernyőjén keresztül ez jön át, és szívből remélem, hogy ez nem csak a látszat... de szerintem nem... szóval nevelgesse a gyermekeit, hagyja a politikát, és folytassa a televíziózást! Ön egy igazi karakter, akire szükség van Anettka, Claudia és a többiek mellett (vagyis velük szemben)...
szóval sok sikert a jövőhöz, jó ovikeresést stb.stb.
minden jót!!!44

2007-04-12 10:28:37 rajongó(?) milyen kár, drága Zsuzsika, hogy mostanában megfoszt minket magvas mondanivalóitól. Pedig mennyire érdekelne minket, hogy mit vásárolt mostanában, hol üdült,milyen kozmetikumokat használ, kikkel barátkozik a felső tizezerből, stb.

2007-04-07 12:40:06 zina33 udv mindenkinek, most olvagattam a hozzaszolasokat, es nehanyon jokat derultem. CLAX irasa fergeteges, ahogy ironizalta a helyzetet, sajnos jonehany ujgazdag nem a foldon jar, en csak sajnalom oket... s teged is Zsuzsa, kisszeru, ures eletetek miatt...

2007-04-06 21:35:03 laciguru Kedves Zsuzsa!
Az ember elete nem szol masrol csak sajat magarol. Neha nyerunk, neha veszitunk, de sokkal fontosabb, hogy, hogy eljuk meg a dolgokat. Persze az ember minden szinten szeretne megfelelni az eletben, de ez nem mindig lehetseges. Amikor Havas a Naploban azt mondta, hogy tonkretettek az eletet, nevettem, mert, hogy is lehetne egy csinos nonek, akinek csaladja, penze es gyonyoru gyerekei vannak tonkretenni az eletet. :-) A masik dolog, hogy ha pereskedik azzal csak maganak okoz nehez napokat feleslegesen.Kivel is harcol? Szerintem nem eri meg... Igazabol az a fontos, hogy az ember mit gondol magarol, kiegyensulyozott es boldog legyen. A tobbi mellekes.;-)

2007-04-05 22:33:25 guf Na, zsuzsi, folytassad... :-)

2007-04-05 21:12:46 Adam Tisztelt Zsuzsa,
Először is engedje meg, hogy gratuláljak önnek, ugyanis nem elég, hogy gyönyörü és boldog anyuka, de még sikeres is.
Sajnos nagyon kevesen mondhatják el mindezt önmagukról magyarországon.
Én 24éves vagyok és 4éve az egyesült államokban élek, azért döntöttünk igy mert a magyarországon érezhető szinte fullasztó IRIGYSÉG tönkretette volna a családunkat.
Szánalmas amit rengeteg (elsősorban szélsőjobbos = fideszes) ember müvel ma magyarországon. Számukra mindenki aki sikeres az potenciális ellenség.. mindezt más nyugat-europai országban példaképknek tekintik, de nem magyarországon... Örülök neki, hogy Ön ugy gondolta ebből inkább nem kér, és éli boldogan az életét politikamentesen.
Kivánok Önnek a Sok Sikert és Boldog Életet.

YOU KNOW YOU ARE AWSOME WHEN PEOPLE YOU DONT EVEN KNOW LOVE YOU AND-OR HATE YOU. AAAND JUST FUCK THE HATERZ, THEY ARE ALL JUST PATHETIC LOOSERS...
xoxo
Adam from L.A.

2007-04-05 13:06:24 Mészi Hát most padlót fogtam. Ismét megerősödött bennem az elhatározás és a tapasztalat, hogy útálom a magyar elitet. Remélem a többség velem van.

2007-04-05 12:51:43 Galamb mindenkinek egyenlően jusson?? te jó ég ne térjünk már vissza bizonyos rendszerekhez. Kicsit gondolkodjanak már el azon, hogy miket írnak le ide olyan nagy bizonyossággal. Azt hiszem mindannyiunknak objektívabbnak kéne lennie, nem pártállás alapján megítélni másokat, és Demcsák Zsuzsát nem 3 blogjegyzet alapján kikiáltani az ország leggonoszabb nőjének. Aki ezt teszi, az vagy unatkozik, vagy mérhetetlen sok utálat van benne a saját boldogtalansága miatt. Inkább ez ellen próbáljanak tenni, és ne másokat hibáztatni az anyagi-szociális létük minősége miatt.

2007-04-05 12:49:29 Chö! Finnyás városi népk! :) A bárányhimlőn előbb-utóbb mindenki átesik. Nem hímestojás az a gyerek! Én kiskölyök koromban egy fadarabbal kapartam le a baromfipiszkot a meztelen talpamról. Még is itt vok :)

2007-04-04 11:11:43 Virág Szia!

Ne keseredj el, én a beszoktatás első hetét végigbőgtem.
Aztán rájön az ember nem cukorból van a csemetéje, nameg nagy örömmel várja mikor mehet végre bölcsibe.Én akkor jöttem rá,ami nekem jó nembiztos ,hogy a gyereknek is jó.Egyébként tényleg egy kicsit sznobnak tűnsz az írásaid alapján,de könyörgöm az vesse rád az első követ akinek nics hibája.

2007-04-03 21:14:30 PCman Jujj kapitány!!!
Ne keresztényezz, paraszt!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 13 meg 19 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007